KYSin erityisvastuualueella yksi uusi koronakuolema – ensimmäinen kerta kevään jälkeen

KYSin jonossa on tällä hetkellä tuhat potilasta, jotka ovat odottaneet yli kuusi kuukautta kiireettömään hoitoon. Juha Poutanen

Kaisu Lötjönen

Kuopion yliopistollisen sairaalan KYSin erityisvastuusalueella on kirjattu yksi uusi koronaviruksen aiheuttama kuolema maanantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan KYSin erva-alueella on nyt yhteensä kuollut 26 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Luku oli pitkään 25, sillä nyt kirjattu kuolema on ensimmäinen kevään jälkeen.

Tällä hetkellä KYSin erva-alueella on myös yksi ihminen tehohoidossa.

Tapaukset eivät välttämättä ole Kuopion alueella, sillä KYSin erva-alueeseen kuuluu Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Keski-Suomen ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut.

Pohjois-Savossa on viimeisen kahden viikon aikana todettu vain yksi uusi koronavirustartunta. Etelä-Savossa sen sijaan uusia tartuntoja on ollut lähes 30.

Koko Suomessa THL:n mukaan koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on nyt kymmenen ihmistä, joista kolme tehohoidossa. Kuolleita on maaliskuusta lähtien ollut 339.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.