Savon Sanomat uudistuu diginä – verkkopalvelu, näköislehti ja äppi uusiksi mobiilikäyttäjiä ajatellen

Uutistuottaja Marika Löf ja digipäällikkö Jussi Murtasaari pitävät Savon Sanomien uusia digipalveluita parannuksena entiseen.

Petri Karvinen

Savon Sanomien näköislehti ja verkkopalvelu uudistuvat tiistaina aamupäivän aikana. Tavalliselle lukijalle uudistukset tuovat useita parannuksia entiseen – etenkin, jos käytössä on yleensä älypuhelin tai tabletti.

– Media-ala muuttuu nopealla rytmillä ja asiakkaiden tarpeissa pitää pysyä mukana. Siksi tällainen tuotekehitys on tarpeen, päätoimittaja Seppo Rönkkö perustelee.

Rönkkö vertaa nyt nähtäviä digiuudistuksia Savon Sanomien printtilehden viime vuosien uudistuksiin. Niissä ovat kehittyneet niin lehden ulkoasu kuin sisältökin.

Seuraavassa keskeiset muutokset pähkinänkuoressa.

 

1 Kaikki on nopeampaa ja selkeämpää

Savonsanomat.fi ja Savon Sanomien sovellus ovat saaneet uuden, aiempaa selkeämmän ulkoasun. Ulkoasua on riisuttu ja yksinkertaistettu erityisesti mobiililaitteiden pieniä näyttöjä ajatellen.

Savon Sanomien lukijoista noin 60 prosenttia käyttää lehden digitaalisia sisältöjä nykyisin matkapuhelimella tai tabletilla.

Uusi sivusto ja sovellus myös toimivat hieman sutjakammin kuin niiden edeltäjät.

Jos Savon Sanomien näköislehti-sovellus ei ole tuttu, voit ladata sen App Storesta tai Google Playsta.

 

2 Näköislehti parani

Savon Sanomien näköislehteä voi lukea paitsi uudessa verkkopalvelussa, myös mobiilisovelluksessa. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteille Googlen ja Applen sovelluskaupoissa.

Sovellus näyttää tuoreen näköislehden ohella myös verkkopalvelun uusimmat uutiset. Parannetun näköislehden uutuutena on mahdollisuus täyttää ristikoita ja sudokuja digitaalisesti.

Jos sinulla on jo Savon Sanomien aiempi sovellus, se päivittyy itsestään uuteen, mikäli olet sallinut sille automaattisen päivityksen. Kirjautuminen uuteen sovellukseen ja verkkopalveluun hoituu vanhalla tutulla tunnuksella ja salasanalla. Uuteen sovellukseen ja verkkopalveluun pitää kuitenkin kirjautua uudelleen, kun niitä käyttää ensimmäisen kerran.

 

3 Kiinnostavat uutiset löytyvät helpommin

Sovelluksessa ja savonsanomat.fi:ssä on nyt kokonaan uusi osio, Uutissuomalainen. Se seuraa kotimaan ja maailman tapahtumia kellon ympäri sekä taustoittaa kaikkein eniten puhuttavia uutisia.

Paikalliset, supisavolaiset uutiset ovat myös loogisesti omassa paikassaan. Palvelua ja sovellusta on kehitetty niin, että lukija löytää kaipaamansa sisällön kaiken kaikkiaan aiempaa helpommin.

– Tavoitteena on myös, että sisältö olisi mahdollisimman runsasta, päätoimittaja Rönkkö lisää.

 

4 Keskustelun taso kohenee

Tilaajat voivat yhä kommentoida verkkopalvelun ja sovelluksen juttuja, mutta kommenttien tarkastuskäytäntö muuttuu.

Jatkossa kommentit tarkastetaan etukäteen eli ennakkomoderoidaan. Tällä tavoitellaan parempaa keskustelun laatua. Aiemmin toimitus on moderoinut kommentteja jälkikäteen.

Ennakkomoderoinnista vastaavat STT:n erikseen palkkaamat moderaattorit. Kommentteja tarkastetaan aamusta iltaan ja työssä noudatetaan STT:n moderointiperiaatteita, jotka ovat vapaasti luettavissa verkossa.

 

5 Verkko-uudistus myös paikallislehdille

Savon Sanomien ohella uuden, ikioman verkkopalvelun saavat kaikki muutkin Savon Media Oy:n lehdet. Näitä ovat Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti, Pieksämäen Lehti, Heinäveden Lehti, Koillis-Savo, Matti ja Liisa, Miilu, Pielavesi-Keitele, Pitäjäläinen, Paikallislehti Sisä-Savo, Soisalon Seutu, Töllötin, Uutis-Jousi, Viikkosavo ja Joroisten Lehti.

Savon Sanomien tilauksella ja tunnuksilla voi edelleen lukea myös Iisalmen Sanomien, Warkauden Lehden ja Pieksämäen Lehden maksullisia juttuja – ja toisinpäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.