Kuopion kaupungin ensimmäiset sähköautojen latauspisteet on avattu

Kuvituskuva.

Kaisu Lötjönen

Kuopion kaupungin ensimmäiset omat sähköautojen latauspisteet on avattu Kuopion valtuustotalon pysäköintipaikalla Suokadulla. Niillä voi ladata virtaa sähkö- ja hybridiautoon eParking-sovelluksen avulla.

Väre Oy toimitti Kuopion kaupungin tilauksesta valtuustotalon pysäköintialueelle kymmenen sähköauton latauspistettä. Suokadulla, kaupungin keskustan tuntumassa, virtaa voi ladata 19 sähkö- tai hybridiautoa kerrallaan.

Aloite latauspisteistä tuli kaupungin henkilöstöltä, jolla on yksityiskäytössään lukuisa määrä sähkö- tai hybridiautoja ja tarve latauspisteiden rakentamiselle oli sen vuoksi kiireellinen.

Valtuustotalon latauspisteet palvelevat kaupungin työntekijöiden lisäksi kaikkia paikallisia asukkaita, kaupungissa vierailevia turisteja sekä lähialueen palveluiden käyttäjiä.

Kuopion kaupunki ja Väre selvittävät yhdessä seuraavia asennuskohteita, sillä latauspisteiden määrää on tarkoitus kasvattaa. Kuopion kaupunki on sitoutunut tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.