Suomessa todettu 47 uutta koronavirustartuntaa – viimeisten kahden viikon aikana 207 tartuntaa enemmän kuin edellisjaksolla, uusia kuolemia kaksi

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 8 627 koronavirustartuntaa. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

STT

Suomessa on todettu 47 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 207 tartuntaa enemmän kuin edellisellä kahden viikon jaksolla.

Viimeisimmän kahden viikon aikana on todettu 541 tartuntaa, kun edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja raportoitiin yhteensä 334. Yhteensä Suomessa on todettu nyt 8  627 koronavirustartuntaa.

THL:n kertoi myös, että Suomessa on todettu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Kuolemantapauksia on nyt yhteensä 339.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on kymmenen ihmistä. Heistä kolme on tehohoidossa. Sairaala- ja tehohoidossa olevien määrä nousi kumpikin kahdella viime perjantain luvuista.

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 8  627 koronavirustartuntaa. Uusien tartuntojen ilmaantuvuus oli nyt 8,3 tapausta 100  000:ta asukasta kohti, kun vastaava edellisten 14 päivän luku oli 6,5 todettua tartuntaa per 100  000 asukasta.

Kajaanissa virusta jätevedessä, ei löydettyjä tartuntoja

Tartuntoja syyskuussa runsaasti raportoineessa Jyväskylässä todettiin viikonloppuna 11 uutta koronatartuntaa. Näiden tartuntojen vuoksi asetettiin karanteeniin noin sata ihmistä. Jyväskylän tartunnat olivat nyt yksittäisiä, eikä laajoja karanteeniryppäitä ilmennyt viikonlopun aikana. Maanantaina tartuntoja ei Jyväskylässä todettu.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella viime viikolla todettujen tartuntarypästen kokonaistartuntamäärä on nyt 32 tapausta.

Altistuneita on Essoten tiedotteen mukaan noin 500 ja tartuntaketjuja on useita. Uutena altistumispaikkana selvitetään Rantakylän koulua Mikkelissä.

– Koronavilkkuja on nyt syytä aktivoida. Turvavälien pitäminen ja käsien pesu on Mikkelissä todella tärkeää, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Mikkelin kaupunki sulkee tiedotteen mukaan muun muassa liikuntapaikkoja. Essote puolestaan valmistelee muita alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Essoten mukaan näistä tiedotetaan mahdollisesti myöhemmin tänään.

Kainuussa Kajaanin jätevedessä puolestaan on todettu koronavirusta 6.–7. syyskuuta otetuissa näytteissä.

–  Se, että virusta esiintyy jätevedessä, mutta todettuja tartuntoja ei ole, on varoitusmerkki. (Kajaanin) alueella voi olla tunnistamattomia tartunnan saaneita ja virusta voi kiertää alueen väestössä, toteaa THL:n erikoistutkija Tarja Pitkänen.

Koko Kainuun alueella todettiin viikonloppuna kolme uutta koronatartuntaa.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut