Marko Ahosen tärpit: Singaporen kosketus sijoittuu toisen maailmansodan ja Japanin miehityksen aikaan

Tällä palstalla annetaan päivän tärpit television, radion ja suoratoistopalveluiden ääreen.

Singaporen kosketus: Charles Dance. TV1 klo 19.00. Marko Ahonen

Marko Ahonen

Uusi kuusiosainen brittiläinen sarja Singaporen kosketus (The Singapore Grip) sijoittuu toisen maailmansodan ja Japanin invaasion aikaiseen Singaporeen.

Kaiken keskiössä on perhe: kauppias Walter Blackett ( David Morrissey), hänen vaimonsa Sylvia ( Jane Horrocks), häikäilemätön tytär Joan ( Georgia Blizzard) sekä pilalle hemmoteltu poika Monty ( Luke Newberry). Perheen elämään tulee muutos, kun Walterin liikekumppanin herra Webbin ( Charles Dance) terveys alkaa reistailla. Ehkä tilanteesta selvittäisiin naimakaupoilla.

Pekka Milonoffin ohjaama komedia Rikos ja rakkaus (1999) perustuu Jari Tervon romaaniin Pyhiesi yhteyteen. Tarina alkaa, kun trokari Marsipaani-Räikkönen ( Kai Lehtinen) on päässyt hengestään. Tapahtumat sijoittuvat Rovaniemen alamaailmaan.

Henkilöhahmoja taitaa olla kolmisenkymmentä, mikä on liikaa yhteen elokuvaan. Se mitä toimii kirjassa, ei välttämättä toimi elokuvassa. Lopputulos on kaaos, mutta onneksi sentään kohtalaisen hauska kaaos. Höpinää riittää sekä erikoisia persoonallisia tyyppejä.

Minimysteeridraamasarja Third Day jakautuu kahteen osaan, joista toista kutsutaan nimellä Kesä ja toista nimellä Talvi. Ensimmäisissä kolmessa jaksossa nähdään Jude Law Samina, miehenä, jota salaperäinen saari vetää puoleensa. Saarella hän tapaa joukon paikallisia, jotka ovat valmiita suojelemaan perinteitään hinnalla millä hyvänsä.

Toisessa osassa Naomie Harris esittää Heleniä, vahvatahtoista ulkopuolista, joka saapuu saarelle löytääkseen vastauksia. Helenin tulo syöksee paikalliset tuhoisaan taisteluun.

Kun korona iski Suomeen, monilla alkoi kamppailu omasta toimeentulosta ja jaksamisesta. Sarjassa Tilipäiväkirjat kahdeksan naista – Miina, Eija, Iida, Jaana, Stina, Ursula, Elina ja Carita – kuvaavat poikkeuksellisen läheltä hetkiä, joissa heidän elämänsä yhtäkkiä muuttuu kokonaan.

Vaikka päällimmäisenä on huoli työstä, mullistaa koronakevät ajatuksia myös rakkaudesta, rohkeudesta ja omasta hyvinvoinnista. Sillä niinhän sitä sanotaan, että raha ratkaisee. Sarja on osa Ina Mikkolan vetämää Tilipäivä-kokonaisuutta.

Suoratoistopalvelu Dplay ja TV5 yrittävät leipoa Jethro Rostedtistä väkisin dokumentaristin. Eihän siitä mitään tule, koska Rostedtin asiaohjelmauskottavuus on vähäistä. Tavallista paremmin hän kuitenkin istuu dokumenttiin Jethro ja nettideittailu.

Jethro on ollut aviossa jo yli 20 vuotta, mutta ihmiskokeeseen on saatu vaimon lupa. Joten mies liittyy Tinderiin nähdäkseen omin silmin, mistä tunnetussa deittipalvelussa on kyse. Kohta alkaa matchit vilkkua. Ohjelmassa tavataan myös alan ihan oikeita asiantuntijoita.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut