Koti-isyys on kunnia-asia

Homosta heteroksi uskoon tulon myötä muuttunut Amadeus Oilinki kertoo Me Naisten haastattelussa elävänsä yhä tavallista perhearkea.

Me Naiset haastatteli kaksi vuotta sitten Oilinkia, joka kertoi uskoon tulon muuttaneen hänen seksuaalisuuttaan niin, että hän muuttui homosta heteroksi. Vapaakirkkoon liittynyt Oilinki löysi seurakunnasta tulevan vaimonsa, jonka kanssa hän perusti perheen. Haastattelun tekemisen aikaan kaksi vuotta sitten he olivat vastikään saaneet poikavauvan.

Oilingin tarina herätti runsaasti huomiota etenkin sosiaalisessa mediassa.

Nyt 24-vuotias Oilinki on jo kahden lapsen isä: perheeseen syntyi yhdeksän kuukautta sitten toinen lapsi, jota Oilinki aikoo jäädä hoitamaan kotiin, kun hänen vaimonsa käy töissä. Ennen koti-isäksi jäämistä Oilinki on valmistunut parturi-kampaajaksi ja työskennellyt alalla hänen vaimonsa ollessa kotona lasten kanssa.

Hän kertoo, että koti-isyys on hänelle kunnia-asia.

Entistä elämäänsä homoseksuaalina Amadeus Oilinki kertoo ajattelevansa vain harvoin. Usko on edelleen vahvasti läsnä hänen arjessaan.

- Nyt tunnen voimakkaasti, että minulla on se onni, mikä voi olla. Aina kun katson taaksepäin, tulee sellainen olo, että hyvänen aika, hän sanoo.

Oilinki sanoo myös, että hän on tulevaisuudessa valmis kertomaan lapsilleen entisestä elämästään.

Me Naisten juttu aiheesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut