Sexpon toiminnanjohtaja: "Eläinseksin kriminalisoinnille ei ole perusteita"

Jukka-Pekka Räsänen

Seksuaalista hyvinvointia Suomessa edistämään pyrkivän Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen kirjoittaa tiistaina julkaistussa blogissaan, ettei eläinseksin kriminalisoinnille ole hänen mielestään perusteita.

Valmisteilla olevan eläinsuojelulain uudistuksen yhteydessä esiin on pompannut kysymys zoofiliasta eli ihmisen seksuaalisesta halusta kanssakäymiseen eläinten kanssa. Se poistettiin Suomen rikoslaista vuonna 1971.

Paalanen kirjoittaa blogissaan, ettei pelkkä inho, ahdistus tai hämmennys ole riittävä peruste toiminnan kriminalisoinnille.

Paalasen mukaan eläinseksin harrastajia ovat erityisesti "kokeilunhaluiset nuoret, maaseudun yksinäiset miehet, lemmikkiensä kanssa peuhaavat eläinrakkaat naiset sekä muutamat zoofiilit eli henkilöt, joilla on erityinen eläimiin kohdistuva seksuaalinen mieltymys".

Hänen mielestään tällaisten ihmisten toimien kriminalisoiminen vaikuttaa turhalta.

– Mitä yhteiskunnallista hyötyä olisi siitä, että omaa seksuaalisuuttaan etsivä teinityttö päätyy poliisitutkintaan ja saa syytteen siitä, että antoi koiran nuolla pimppiään? Paalanen kysyy.

Hän myöntää eläinten vahingoittamisen estämisen olevan kuitenkin perusteltu rajoitus eläinten ja ihmisten välisiin seksuaalisiin suhteisiin.

– Se ei kuitenkaan ole riittävä peruste eläinseksin kieltämiseen kokonaisuudessaan, hän väittää.

Paalasen blogitekstistä huolimatta Sexpo ei ole säätiönä kertonut virallista kantaansa keskusteluun eläinseksin kriminalisoinnista.

Eläimiin sekaantuminen on edelleen rikos, jos se aiheuttaa eläimelle kärsimystä tai kipua. Myös eläimen ja ihmisen välistä seksiä esittävien kuvien levittämisestä rangaistaan.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut