Iisalmen kaupunki kieltämässä Facebookin työajalla

Iisalmen kaupunki aikoo kieltää työntekijöiltään Facebookin käytön työajalla. Tieto käy ilmi Iisalmen kaupungin uudesta sosiaalisen median ohjeesta.

Ohjeessa todetaan, että "Sosiaalisen media käyttö työaikana on sallittua vain niille henkilöille, jotka joutuvat käyttämään sitä työssään - -. Työaikana ei saa päivittää omia henkilökohtaisia sivuja esim. Facebook-profiilia, ei käyttää Twitteriä jne."

Ohjeessa muistutetaan, että sosiaalisen median käyttö on suositeltavaa työtehtävien edistämiseksi ja oman työn kehittämiseksi. Lisäksi huomautetaan, että työaikana ja työnantajan välineitä käytettäessä on sosiaalisen mediaan kirjautunut työntekijä kaupungin edustaja eli työroolissa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Sarvela (kok.) kertoo, että tarve ohjeiden laatimiseen lähti yksittäistapauksesta, jossa kaupungin työntekijä käytti työaikaansa sosiaalisessa mediassa liikaa ja kirjoitti ajatuksia, jotka eivät vastanneet kaupungin virkamieskunnan käsityksiä.

– Helposti voi käydä myös niin, että somea käytetään henkilökohtaisten asioiden hoitoon työaikana, jos sitä ei ole erikseen ohjeistettu.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

http://yle.fi/uutiset/iisalmi_kieltamassa_tyontekijoiltaan_facebookin_tyoajalla/8232072

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut