Soini tuomitsee Vastarintaliikkeen käytöksen Jyväskylässä

Lomalta palannut perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kiersi perjantaina kysymykset kansanedustaja Olli Immosen poseerauksesta uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

Varapääministeri Soini sanoi Tampereella partiolaistapahtuman yhteydessä, että hän on yksi eduskuntaryhmän jäsenistä ja että Immosen puheet ovat eduskuntaryhmän asia.

Mikä vaikutus Immos-kohulla on puolueelle?

- Kohu on laantumaan päin. Asia käsitellään ryhmässä ja sillä siisti.

Mikä on teidän kantanne puheenjohtajana Immosen puheisiin?

- Niin kuin sanoin tänä aamuna ja kun olin lomalla, niin tämä on ryhmän asia ja olen yksi (eduskunta)ryhmän jäsen ja ryhmä käsittelee.

Ette ota puheenjohtajana erikseen kantaa?

- Ei, meillä mennään sääntöjen mukaan ja eduskunnan asiat hoitaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja. (...) Nyt kun meillä on juhlakokous (puoluekokous viikonloppuna), niin keskitymme juhlakokoukseen. Tätä asiaa ei siellä käsitellä, koska se ei sinne kuulu.

Miten otatte kantaa viime lauantaiseen (uusnatsijärjestö) Suomen Vastarintaliikkeen mellakkaan ja Immosen (aiempaan) poseeraamiseen liikkeen jäsenten kanssa samassa kuvassa (Eugen Schaumanin haudalla)?

- Nyt kerron, miten tämä asia otetaan: kun olin täällä (Tampereella) tasavallan presidentin juhlissa, niin anarkistit vahingoittivat hevosia ja poliisia. Tuomitsen tällaisen. Tuomitsen myös sellaisen käyttäytymisen, mitä vastarintaliike teki Jyväskylässä, mutta perussuomalaisilla ei ole tähän mitään yhteyttä.

Immonen kuitenkin poseerasi samassa kuvassa (uusnatsijärjestön jäsenten kanssa)?

- Ei Immosellakaan mitään tekemistä ollut Jyväskylän tapahtuman kanssa.

Miten luulette, että perussuomalaisten kannatuksen käy?

- No tilapäisiä monttuja voi tulla. Se voi olla myös sitä, että osa ihmisistä ei vastaa näihin kannatuskyselyihin tällaisen kohun aikana. Puolue on vahva ja menee eteenpäin.

Kuinka yhtenäisenä perussuomalaiset lähtee puoluekokoukseen?

- Erittäin yhtenäisenä. Juuri luin tuossa matkalla gallupin, jonka mukaan 85 prosenttia äänestäjistä kannattaa puheenjohtajaa, niin ei se oikeastaan sen enempää saa ollakaan.

Ei ole fraktioita (erottautuvia ryhmiä) irtautumassa?

- Ei tietenkään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut