Kuopion Kauppakadulle rakennetaan uutta terassia, vaikka syksy on jo pitkällä – tästä on kyse

Kaisu Lötjönen

Kaisu Lötjönen

Ohikulkijat ovat saattaneet ihmetellä työmaata, joka ilmestyi hiljattain Kuopion Kauppakadulla sijaitsevan ravintolan Hophausin edustalle. Paikalle rakennetaan kovaa vauhtia terassia, vaikka kesä on juuri päättynyt.

Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen sanoo, että suunnitelmat olivat vireillä jo aiemmin, mutta korona vaikutti suunnitelman viivästymiseen.

– Suunnittelimme terassia jo silloin, kun avasimme ravintolan helmikuussa. Korona kuitenkin laittoi kaikki ravintolan keväällä kiinni ja asia ikäänkuin unohtui. Vähän se harmitti kesällä, mutta elokuussa saimme poikkeusluvan terassin rakentamiselle.

Syksyinen sää ei paljon terassikävijöitä haittaa, sillä terassista tulee ympärivuotinen, katettu terassi, johon kuljetaan sisätilojen kautta. Terassille tulee noin 20 asiakaspaikkaa.

– Tämä on ollut sellainen ikuisuusprojekti, joka saatiin vasta nyt alulle. Kiinnostuimme alunperin terassimahdollisuudesta, koska kiinteistön, jossa olemme vuokralla, tontti ulottuu myös seinien ulkopuolelle, Puustinen kertoo.

Uusi terassi on tarkoitus saada avattua jo tulevana viikonloppuna.

Kuopion ravintolamaailma täydentyy: hampurilaisketju Friends & Brgrs avaa loppuvuonna, myös uusi intialainen ravintola on avattu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.