Puita kaatunut ja kymmeniä teitä poikki myrskyn takia Itä-Suomessa

Myrsky kaatoi suuren koivun Ajurinkadulla Kuopiossa. Kaatunut puu rikkoi myös yhden varastorakennuksen. Asta Tenhunen

Kaisu Lötjönen

Myrsky on aiheuttanut tuhoja Pohjois-Savossa torstaiaamupäivästä alkaen.

Eniten myrskytuhoja on toistaiseksi ollut Kuopion, Vesannon, Pieksämäen ja Leppävirran alueella.

VT 5 ja VT 9 ovat olleet useampaan otteeseen joko kokonaan tai osittain poikki tielle kaatuneiden puiden tai Jännevirralla tielle pudonneen kontin takia. Puita on ollut valtatiellä ainakin Kuopiossa, Leppävirralla ja Liperissä.

Lisäksi kymmeniä pienempiä teitä on ollut poikki kokonaan tai osittain kaatuneiden puiden takia.

Poliisin mukaan Itä-Suomessa kannattaa pitää nyt maltti matkassa liikenteessä. Varaudu odottamaan apua tarvittaessa pitempiäkin aikoja ja mikäli liikenteeseen ei ole pakko lähteä, niin turhaa liikkumista kannattaa välttää.

Aila-myrsky on aiheuttanut tähän mennessä noin 70 tehtävää Pohjois-Savon pelastuslaitokselle. Tehtävät ovat olleet pääosin puiden kaatumisia teille ja sähkölinjoille. Pelastuslaitoksen mukaan suurempia vahinkoja ei ole tapahtunut ja pelastuslaitoksen resurssit ovat riittäneet hyvin tehtävien hoitamiseen.

Etelä-Savon alueella pelastuslaitokselle on aiheuttanut noin 50 vahingontorjuntatehtävää. Toistaiseksi pelastuslaitoksen tietoon ei ole tullut henkilövahinkoja eikä erityisen vakavia myrskyvahinkoja. Pääsääntöisesti tehtävät ovat olleet puun raivauksia tiestöltä ja vauriopuiden raivauksia rakennusten läheisyydestä. Lisäksi pelastuslaitos kävi hinaamassa ajelehtimaan lähteneen purjeveneen turvaan Yövedeltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.