Sari Kaasinen valittiin Saimaa-ilmiön kippariksi

Sari Kaasinen on valittu Saimaa-ilmiön projektijohtajaksi. Pekka Varonen
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Musiikin tohtori ja taiteilija Sari Kaasinen on valittu Itä-Suomen yhteisen Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeen eli niin sanotun Saimaa-ilmiön projektijohtajaksi. Tehtävässään Kaasinen johtaa hanketta ja sen projektitiimiä. Hän myös koordinoi kulttuuripääkaupunkihaun toisen hakukierroksen valmistelua ja kulttuuripääkaupunkivuosien 2022–2026 ohjelmasisältöjä.

– Otan tehtävän nöyränä vastaan ja kiitän luottamuksesta, jota valintaraati valinnallaan osoitti työlleni Saimaa-ilmiön ensimmäisessä vaiheessa, Kaasinen kertoo tiedotteessa.

Kaasisen mielestä Itä-Suomi on paras vaihtoehto Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

– Meillä on vakaa usko siihen, että kulttuuri voi muuttaa Savonlinnan ja koko Itä-Suomen tulevaisuuskertomusta. Tulemme tekemään töitä, jotta Saimaa-ilmiö jättää pysyvän perinnön koko Itä-Suomeen.

Tehtävää varten Kaasinen hakee virkavapautta työstään Joensuun kulttuurijohtajana.

Savonlinna on Itä-Suomen maakuntien ja keskuskaupunkien yhteinen ehdokas vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Savonlinnan lisäksi Suomesta kulttuuripääkaupungiksi hakevat Oulu ja Tampere. Vuoden 2026 toinen kulttuuripääkaupunki tulee Slovakiasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.