Lausuntoesitys maan hallitukselle: Kuopio ei halua Itä-Savoa Pohjois-Savoon

Sote-asiat puhuttivat Kuopion kaupunginhallitusta jo viime vuonna. Juha Poutanen
Kari Manninen

Kari Manninen

Kuopion kaupunginhallituksen on määrä antaa kaupungin lausunto maan hallituksen sote-uudistukseen ensi maanantaina. Kuopio on nykyiseen Pohjois-Savon maakuntajakoon tyytyväinen.

Lausuntoesityksen mukaan Kuopion kaupunki katsoo, että Itä-Savon kuntien Enonkosken, Rantasalmen, Savonlinnan ja Sulkavan tulisi kuulua Etelä-Savon sote-maakuntaan, vastaten nykyisiä maakuntarajoja.

Esityksen mukaan Kuopion yliopistollisen sairaalan kehittyminen ja hyvä yhteistyö koko Itä-Suomen yhteistoiminta-alueella sote-uudistuksen yhteydessä on kaikissa oloissa turvattava.

Lausuntoesityksen mukaan nykyisellä Pohjois-Savolla sote-maakuntana on jo suuria sopeuttamistarpeita suunnitellun rahoitusmallin pohjalta, ja näiden neljän kunnan liittyminen lisäisi sitä edelleen. Ratkaisu myös heikentäisi koko uudessa Pohjois-Savossa peruspalveluiden rahoituspohjaa, koska näiden neljän kunnan toivoman kahden erikoissairaalatasoisen päivystävän sairaalan pitäminen uudessa sote-maakunnassa veisi yleiskatteellisesta rahoituksesta aivan liian suuren osan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.