Moottoritielle pudonnut eristepaali aiheutti ketjureaktion – Henkilöauton kuljettajan vammat vakavat

Kolmeen henkilöautoon tuli pahat vauriot ketjukolarissa Kallansilloilla tiistaina. Paikalle saatiin nopeasti kalustoa raivaamaan tietä. Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Kuopion pohjoisella moottoritiellä tiistaiaamuna sattunut kolarisuma oli saanut alkunsa moottoritien ajokaistalle pudonneesta eristepaalista.

Eristeitä oli huonosti kiinnitettynä avolava-auton kyydissä niin, että yksi eristepaali putosi avolavan kyydistä moottoritien etelään vieville ajokaistoille Kallansilloilla tiistaiaamuna ennen aamukahdeksaa. Eristepaali jäi oikeanpuoleiselle ajokaistalle ja kaistalla olleet autot joutuivat pysähtymään jonoksi tielle.

Avolava-auton kuljettaja huomasi itse onnettomuuden, mutta hän ei voinut tehdä muuta kuin pysähtyä seuraavaan risteykseen eli Päivärannan liittymään ja soittaa hätäkeskukseen.

Sillä aikaa eristepaalin luo kertyi jo yli kymmenen auton autoletka, jonka päätä kuorma-auton kuljettaja ei havainnut ajoissa, vaan hän törmäsi kuorma-autolla jonon päässä seisoneen henkilöauton perään.

Perään törmätty henkilöauto lennähti törmäyksessä vielä eteenpäin niin, että kaksi autoa sen edestä osuivat toisiinsa. Kaikki henkilöautot vaurioituivat pahoin.

Yksi loukkaantui vakavasti Kallansiltojen ketjukolarissa: Syynä liikenteen pysähtymiseen oli tielle pudonnut eristevillapaali

Lisäksi perään ajetun henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti. Myös kyydissä ollut matkustaja loukkaantui. Molemmat vietiin ambulansseilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

– Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena, komisario Arto Vänninen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisin mukaan kuorman sidontaan liikenteessä tulisi kiinnittää aina huomiota. Tänäkin vuonna Kuopion moottoritiellä on sattunut useita tapauksia, joissa henkilöauton perävaunusta tai muusta ajoneuvosta on putoillut tavaraa ajoradalla.

Vänninen muistuttaa myös tarkkaavaisuuteen liikenteessä. Moottoritielläkään ei voi ajaa koko ajan samaa vauhtia, vaan liikenteessä pitää seurata mitä edessä tapahtuu.

Kallansilloilla on yleensä 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus, mutta sitä voidaan laskea vaihtuvilla nopeusrajoitusmerkeillä.

Tiistaiaamuna kolarin takia liikenne etelään menevillä kaistoilla suljettiin hetkellisesti kokonaan ja poliisi ohjasi liikenteen Kallansiltojen rinnakkaistielle noin 40 minuutin ajaksi.

Kolarisumaa selvittämässä olivat pelastuslaitos, ensihoito ja poliisit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.