Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen yliopiston valintapäätöksistä tehty tänä vuonna 176 oikaisupyyntöä

Itä-Suomen yliopiston muutoksenhakulautakunta on käsitellyt tänä vuonna yhteensä 176 opiskelijavalintaa koskevaa oikaisupyyntöä.

Yhteensä viisi kappaletta eli vajaa kolme prosenttia oikaisupyynnöistä johti opiskelijavalintapäätöksen muuttamiseen siten, että hakija sai opiskelupaikan.

Oikaisupyynnöissä muutosta haettiin aiempien vuosien tapaan enimmäkseen valintakokeiden pisteytykseen, hakukelpoisuuteen ja valintakokeen järjestelyihin vedoten. Tänä vuonna useat hakijat olivat tyytymättömiä siihen, että koronaviruspandemian vuoksi valintaperusteita muutettiin kesken valintaprosessin, kaksivaiheinen valintakoe otettiin käyttöön ja todistusvalinnan osuutta lisättiin.

Oikaisupyynnöt kohdistuivat sekä valintakokeiden ensimmäiseen että toiseen vaiheeseen. Oikaisupyynnöissä kiinnitettiin huomiota muun muassa AMK-valintakokeen tarkoituksenmukaisuuteen, pisteiden laskuun, valintakoetilanteessa esiintyneisiin teknisiin ongelmiin ja etäkokeiden valvontamahdollisuuksiin. Ero edellisiin vuosiin oli myös siinä, että yhteensä kahdeksan hakijaa on perunut oikaisupyyntönsä, koska on saanut opiskelupaikan varasijalta.

Itä-Suomen yliopistossa oikaisupyyntöjä käsittelee muutoksenhakulautakunta.

Muutoksenhakulautakunnan päätökseen voi hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden päätös jää lopulliseksi, eikä siihen voi enää hakea muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta.