Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan vesilaitos menossa nettihuutokauppaan Iisalmessa – potentiaalinen ostaja vetäytyi aikeistaan

Iisalmen keskustassa sijaitsevaa Haukiniemen vesilaitosta ollaan asettamassa myyntiin huutokaupalla. Asiasta on määrä päättää Iisalmen Vesi -liikelaitoksen johtokunnassa ensi viikolla.

Vesilaitoksen ostamisesta oli viimeksi kiinnostunut tukkuvesiyhtiö Ylä-Savon Vesi Oy, joka kuitenkin vetäytyi aikeistaan. Iisalmen Veden johtokunnalle esitetään, että rakennus ja sen tontin vuokraoikeus myydään nyt huutokaupat.com-sivuston kautta eniten tarjoavalle.

Esityksen mukaan tarjouksessa olisi sitovasti ilmoitettava rakennuksen ja tontin tuleva käyttötarkoitus sekä tarvittavien saneerausten aikataulu. Tavoitehintana on 120 000 euroa.

Poroveden rannalla sijaitseva vesilaitos ei ole ollut vedenottokäytössä vuosikymmeniin ja on remontin tarpeessa. Tontilla on sijainnut pumppaamo vuodesta 1932 lähtien.

Nykyinen, useasti laajennettu punatiilinen vesilaitos on katsottu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi ja on siksi suojeltu asemakaavalla.