Keskustan vesilaitos menossa nettihuutokauppaan Iisalmessa – potentiaalinen ostaja vetäytyi aikeistaan

Haukiniemen vanha vedenottamo sijaitsee Poroveden rannalla Iisalmen keskustassa. Satu Korhonen
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Iisalmen keskustassa sijaitsevaa Haukiniemen vesilaitosta ollaan asettamassa myyntiin huutokaupalla. Asiasta on määrä päättää Iisalmen Vesi -liikelaitoksen johtokunnassa ensi viikolla.

Vesilaitoksen ostamisesta oli viimeksi kiinnostunut tukkuvesiyhtiö Ylä-Savon Vesi Oy, joka kuitenkin vetäytyi aikeistaan. Iisalmen Veden johtokunnalle esitetään, että rakennus ja sen tontin vuokraoikeus myydään nyt huutokaupat.com-sivuston kautta eniten tarjoavalle.

Esityksen mukaan tarjouksessa olisi sitovasti ilmoitettava rakennuksen ja tontin tuleva käyttötarkoitus sekä tarvittavien saneerausten aikataulu. Tavoitehintana on 120 000 euroa.

Poroveden rannalla sijaitseva vesilaitos ei ole ollut vedenottokäytössä vuosikymmeniin ja on remontin tarpeessa. Tontilla on sijainnut pumppaamo vuodesta 1932 lähtien.

Nykyinen, useasti laajennettu punatiilinen vesilaitos on katsottu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi ja on siksi suojeltu asemakaavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.