Saunaosastolle tuprahti savua – Saana tyhjennettiin asiakkaista

Saanan kylpyläosastolla tuprahti pieni määrä savua perjantai-iltana, mutta tilanne osoittautui vaarattomaksi. Marika Löf

Asta Tenhunen

Matkailukeskus Saanan sauna- ja kylpyläosasto jouduttiin tyhjentämään hetkellisesti asiakkaista, kun kylpyläosaston paloilmoitinlaitteisto laukesi myöhään perjantai-iltana.

Lisäksi paikalla oli nähty pieni määrä näkyvää savua.

Saunan henkilökunta evakuoi asiakkaat ulos tiloista.

Kun palomiehet tulivat paikalle, savua ei enää näkynyt. Palomiehet selvittivät nopeasti, että hälytyksen oli aiheuttanut likaantunut ilmalämpöpumppu. Kun se oli käynnistetty myöhään illalla, siitä oli pölähtänyt pieni määrä savua, joka oli riittänyt laukaisemaan kahden metrin päässä olleen paloilmoitinlaitteen ilmaisimen.

Pelastuslaitoksen mukaan paikalla oli yli kymmenen asiakasta, jotka kaikki pääsivät palaamaan saunatiloihin noin 20 minuutin katkoksen jälkeen.

Koska kyse oli isosta yleisökohteesta, savuhavainnon takia pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle suureen rakennuspaloon, mutta se voitiin todeta nopeasti aiheettomaksi. Kyse oli tarkistuksessa, jossa pelastuslaitokselta ei tarvittu muita toimia kuin varmistaa, ettei savua ollut enempää sisällä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut