Nainen kuoli rattijuopon yliajamana Kuopiossa – yksi otettu kiinni epäiltynä taposta

Asta Tenhunen

Poliisi epäilee, että humalassa ollut mies ajoi henkilöautolla nuoren naisen päälle Kuopion Peipposenrinteellä sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi tutkii vielä, millaisessa tilanteessa yliajo tapahtui. Tässä vaiheessa tekoa tutkitaan tahallisena yliajona ja rikosnimikkeenä on tappo.

Nainen kuoli kolarin aiheuttamiin vammoihin jo heti tapahtumapaikalla.

Nuori nainen ja mies tunsivat toisensa ennalta. He olivat aamuyöllä Peipposenrinteellä ulkona omakotitaloalueella, kun mies oli lähtenyt ajamaan henkilöautolla niin, että auto osui naiseen ja nainen jäi auton alle puristuksiin.

Paikalle hälytetyt palomiehet irrottivat naisen auton alta, mutta ensihoito totesi uhrin jo menehtyneen.

Poliisit ottivat paikalta kiinni miehen, joka puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Tapaus sattui yöllä noin kello 1.50 omakotitalon pihassa, jonka poliisi eristi tutkintaa varten. Tutkinta jatkuu myös puhutuksilla ja kuulusteluilla.

Poliisi tutkii tekoa epäillyn tapon lisäksi törkeänä rattijuopumuksena. Nimikkeet voivat muuttua vielä rikostutkinnan aikana.

Peipposenrinteen tapahtumapaikalle hälytettiin yöllä pelastuslaitos, kaksi ambulanssia ja useita poliisipartioita. Kun tilanteen vakavuus selvisi, poliisi hälytti paikalle myös tutkijat.

Kuopiossa kuoli jalankulkija auton alle viimeksi heinäkuussa, kun henkilöauton kuljettaja peruutti vahingossa 3-vuotiaan lapsen päälle asuinalueen parkkialueella Puijonlaaksossa.

Kuolemaan johtaneesta yliajosta epäillään poikaystävää – poliisi jatkaa tutkintaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.