Savua levisi kauppakeskukseen Kuopion keskustassa

Palomiehet hälytettiin kauppakeskus Minnaan torstaiaamupäivänä. Paula Pohjamo

Asta Tenhunen

Kauppakeskus Minnaan Kuopion keskustassa levisi savua torstaina aamupäivällä. Kauppakeskus tyhjennettiin kaiken varalta asiakkaista ja henkilökunnasta, mutta lopulta vahingot jäivät pieniksi. Savun tiloissa haistoi, mutta sitä ei päässyt sisätiloihin paljon.

Savun syy oli kauppakeskuksen katolla teossa olevat tulityöt. Niiden aikana katon rakenteista pieni alue syttyi tuleen ja kärventyi sen verran, että siitä levisi savun haju kauppakeskuksen ilmanvaihtoon.

Savu haistettiin ensimmäisenä kauppakeskuksen alakerrassa parkkihallissa. Työntekijät alkoivat selvittää heti asiaa, jolloin tulitöiden tekijät löysivät hiiltyneen kohdan katolta ja sammuttivat sen alkusammuttimelta. Palo loppui siihen paikkaan.

Henkilökunta evakuoi asiakkaat. Palomiehet tulivat selvittämään savun leviämistä ja tuulettivat tilat. Savua oli ilmanvaihdon konehuoneessa ja lisäksi vähäisiä määriä muussa ilmanvaihdossa.

Tilat saatiin tuulettua niin, että kaikki savun haju saatiin häviämään. Kauppakeskus avattiin normaalisti toimintaan kello 11.30 mennessä.

Koska palon koko ei ollut alkuun tiedossa, pelastuslaitos toi paikalle varmuuden vuoksi useita paloautollisia väkeään Minna Canthin kadulle ja Ajurinkadulle. Pelastusajoneuvoista oli hetkellisesti haittaa liikenteelle.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut