Poliisi: Tämän viikon ilotulittajat voivat tulla itse poliisiasemalle nuhdeltaviksi

Poliisin mukaan menehtyneen nuoren miehen tapaukseen ei liity henkirikosta. Annukka Roth

Asta Tenhunen

Kaksi nuorta miestä ampui ilotuliteraketin yllättäen puistossa niin, että lähellä olleet koiranulkoiluttajat ja koirat säikähtivät alle kymmenen metrin päässä räjähtänyttä rakettia.

Tapaus sattui Kuopiossa Rastaantien lähellä olevassa puistossa tiistaina noin kello 22.20.

Kaksi ilotulittajaa pakeni paikalta juosten eikä jäänyt selvittämään asiaa. Poliisin mukaan tapauksessa oli tuuria mukana, kun ilotulite ei aiheuttanut vahinkoja kellekään.

Poliisin mukaan ilotulitteen räjäyttäneet nuoret miehet voivat tulla ilmoittautumaan Kuopion poliisiasemalle nuhdeltaviksi.

Ilotulitteiden käyttö on kiellettyä muina aikoina kuin uudenvuodenyönä tai viranomaisten erikseen antamina luvallisina aikoina.

Savossakin myytiin poikkeuksellisesti elokuussa ilotulitteita. Venetsialaisten vietto ei ole itäsuomalainen tapa, mutta silti pelastuslaitos antoi Pohjois-Savoon luvan ampua ilotulitteita elokuun lopussa. Elokuun loppu on yleensä vielä herkkää maastopaloaikaa, joten pelastuslaitoksen päätös herätti myös ihmettelyä.

Yleensä Savossa on myyty ilotulitteita vain ennen uutta vuotta. Ilotulitteita ei tulisi paloriskin vuoksi säilyttää kotona, vaan käyttämättömät pitäisi palauttaa myyjäliikkeeseen.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut