Kuopion kaupunginteatterissa nähdään joulukuussa vankien valmistama esitys

Kuopion kaupunginteatterissa nähdään joulukuussa vankien valmistama ja esittämä näytelmä Maastanosto, joka pohjautuu Nikolai Gogolin klassikkonovelliin Päällystakki. Kyseessä on Kuopion vankilan miesten käsikirjoittama ja esittämä tarina, joka tutkii köyhyyttä ja syrjäytyneen ihmisen osaa huumorin ja absurdin tarinankerronnan keinoin

Vankilateatterin esitys on Taittuu ry:n, Kuopion vankilan ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistuotanto. Taittuu ry:n kehittämä vankilateatterityö on kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa osana Rikosseuraamuslaitoksen toimintoja ja yhteisöteatteria. Produktioiden keskiössä ovat vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän yleisölle.

– Yhteistyöllä edistämme ja mahdollistamme erilaisten tarinoiden kuulluksi ja nähdyksi tulemista. Teatteri on paikka, jossa erilaiset maailmat kohtaavat ja ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Tämän yhteistyön myötä katsojalle avautuu mielenkiintoinen mahdollisuus uudenlaiseen teatterielämykseen, kertoo Kuopion kaupunginteatterin myyntipäällikkö Karri Lämpsä tiedotteessa.

Esitykset nähdään Kuopiossa 17.–19.12. Viiden esityksen sarjaan liittyy myös yksi avoin keskustelutilaisuus 19.12. kello 15.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut