Kuopiossa kirjattiin lauantaina yksi uusi koronavirustartunta – tältä näyttää koko viikon tilanne Pohjois-Savossa

Ilmaantuvuusluvut ovat pienentyneet Pohjois- ja Etelä-Savossa. Etelä-Savossa kuitenkin jo useampi ihminen on joutunut sairaalaan koronaviruksen vuoksi.

Koronajäljittäjien kansio Kuopion pääterveysasemalla, Tuire Punkki
Kaisu Lötjönen

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savossa todettiin lauantaina yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta on Kuopiossa. Tilastoihin tartunta voi kirjautua hieman myöhässä: Kuopion kaupunki tiedotti perjantaina kolmesta tartunnasta, ja näistä vasta yksi näkyi tuolloin THL:n tilastoissa.

Viime viikkoina Kuopioon on tullut muutamia tartuntoja muun muassa Vaasasta ja Lapista. Perjantaina kerrottiin myös koronatartunnasta Savonia-ammattikorkeakoululla.

Savonia-ammattikorkeakoulussa koronatartunta Kuopiossa – opiskelijaryhmä karanteeniin

Viimeisen seitsemän päivän aikana tartuntoja on ollut koko maakunnassa kymmenen. Lokakuussa tartuntoja on todettu tähän mennessä 18, syyskuussa tartuntoja oli 39.

Pohjois-Savon koronatartuntojen ilmaantuvuusluku (tartuntaa on 100 000 asukasta kohden) on pienentynyt. Se on tällä hetkellä 13,5. Suurimmillaan luku on syksyn aikana ollut yli 17.

Osuuskauppa Peeässä ilmoitti perjantaina ottavansa kasvomaskit käyttöön henkilökunnalla. Myös asiakkaille suositellaan vahvasti maskien käyttöä.

PeeÄssän henkilökunta ottaa kasvomaskit käyttöön

Etelä-Savossa ei lauantaina kirjattu uusia tartuntoja. Perjantaina Essote tiedotti neljästä uudesta tartunnasta. Myös Etelä-Savon ilmaantuvuusluku on hieman pienentynyt, olleen nyt 21,4.

Essote kuitenkin muistuttaa vastuullisesta käyttäytymistä, sillä jo useampi ihminen on joutunut alueella sairaalaan koronaviruksen takia.

Neljä uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta – sairalaahoitoon jotunut jo useampi potilas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.