Varastokirjasto säilyy itsenäisenä virastona ja jää Kuopioon

Varastokirjasto säilyy Kuopiossa. Juha Poutanen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt, että Varastokirjasto jatkaa toimintaansa itsenäisenä ministeriön alaisena laitoksena ja sijaitsee jatkossakin Kuopiossa. Päätöksellä turvataan ministetriön tiedotteen mukaan laadukas varastokirjastotoiminta myös tulevaisuudessa.

Varastokirjaston paikasta väännetään jälleen

Kuopiossa pysymisestä ei ole päätöstä – Varastokirjastossa on nykyisin jo 101 hyllykilometriä materiaalia

Varastokirjasto on valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee maamme tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjasto vähentää kirjastojen kokoelmatilatarvetta ja varmistaa sen, että kokoelmaan otettu aineisto on tiedontarvitsijoiden käytettävissä kustannustehokkaasti.

Varastokirjaston yhdistämistä Helsingin yliopiston yhteydessä toimivaan Kansalliskirjastoon on selvitetty ja pohdittu jo pidempään sekä opetus- ja kulttuuriministeriössä että valtion keskushallinnon tasolla.

Varastokirjastolla ja Kansalliskirjastolla on molemmilla valtakunnalliset, lakisääteiset tehtävät, joiden kustannuksista vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Helsingin yliopiston ehtona yhdistymiselle on ollut Varastokirjaston siirto Mikkeliin, jossa yliopistolla on muutakin toimintaa.

Savo-Karjalan kansanedustajat: Varastokirjasto on säilytettävä Kuopiossa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut