Muusikoiden elämäkertojen joukkoon tulee nyt hirviötarina: Mr. Lordista julkaistaan kirja keväällä 2022

Lordin tarina kattaa 30 vuotta, kymmenen studioalbumia ja säännöllistä kiertue-elämää eri puolilla maailmaa. Eero Kokko
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Lordi-yhtyeen keulahahmosta Mr. Lordista tehdään elämäkerta, joka on tarkoitus julkaista keväällä 2022. Tuolloin tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Lordi-yhtye perustettiin Rovaniemellä.

Lordi-yhtye muistetaan parhaiten historiallisesti vuoden 2006 Euroviisujen voitosta. Kappale Hard Rock Halleluja teki tuolloin piste-ennätyksen keräämällä 292 pistettä finaalissa. Sävellys palkittiin myös saman vuoden Emma-gaalassa vuoden 2006 parhaana kappaleena.

Tammen tiedotteen mukaan Lordiary-niminen tietokirja valottaa Mr. Lordin elämäntarinaa sekä hänen yhtyeensä kiertue-elämää.

– Tarinaani sisältyy todella paljon sellaista, mistä en ole koskaan puhunut julkisesti. Nyt on sen aika. Lordiaryssa annan palaa ja puhun suoraan siitä, miten näen ja koen asiat, ihmiset ja erinäiset hienot ja toisaalta myös todella paskamaiset sattumukset vuosien varrelta, Mr. Lordi (oikealta nimeltään Tomi Putaansuu) kertoo tiedotteessa.

Lordi-yhtyeen esikoislevy Get Heavy julkaistiin vuonna 2002. Bändin kymmenes albumi Killection julkaistiin tämän vuoden tammikuussa. Pitkällä urallaan Lordi on esiintynyt ympäri maailmaa.

Yhtye on tunnettu kauhuestetiikastaan, johon liittyvät raskaat hirviöasut ja -naamarit. Yhtye oli mukana tekemässä Dark Floors -nimistä kauhuelokuvaa, joka julkaistiin vuonna 2008. Bändin hahmot ovat esiintyneet myös sarjakuvissa.

Lordista on aikaisemmin julkaistu Monsterimies-dokumenttielokuva (2014), joka yhtyeen mukaan antoi valheellisen kuvan bändin tilanteesta ja toiminnasta.

Lordiary-kirjan kirjoittaa toimittaja–tietokirjailija Maria Jyrkäs.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.