Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon Kulttuurirahaston uudeksi asiamieheksi on valittu Antti Niskanen – "Iloitsen suuresti mahdollisuudesta päästä edistämään pohjoissavolaista kulttuuria, tiedettä ja taidetta"

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston uudeksi asiamieheksi on valittu Antti Niskanen. Niskanen seuraa asiamiehenä vuodesta 2007 alkaen tehtävää hoitanutta kamari- ja orkesterimusiikin lehtori, viulutaiteilija Antti Meurmania.

Pohjois-Savon rahaston lisäksi Niskanen jatkaa edelleen myös Keski-Suomen rahaston asiamiehenä. Vuodesta 2014 alkaen Kulttuurirahaston palveluksessa ollut Niskanen hoitaa molempien rahastojen asiamiehen tehtäviä puolipäiväisesti ja työskentelee niiden lisäksi Jyväskylän kaupunginteatterin teatterikuraattorina.

Niskasen juuret ovat Kuopiossa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Minna Canthin lukiosta vuonna 1986, minkä jälkeen hän opiskeli Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa valmistuen luokanopettajaksi.

Lähes koko työuransa hän on kuitenkin työskennellyt teatteritaiteen parissa. Niskanen toimi näyttelijänä Seinäjoen ja Jyväskylän kaupunginteattereissa vuosina 1993–2007, luokanopettajana v. 2007–09 ja vuodesta 2009 lähtien nykyisessä tehtävässään yleisötyön kehittämistehtävässä Jyväskylän kaupunginteatterissa.

– Iloitsen suuresti mahdollisuudesta päästä Kulttuurirahaston kautta edistämään osaltani myös pohjoissavolaista kulttuuria, tiedettä ja taidetta. Sukujuureni ovat syvällä Savon maaperässä ja siteeni maakuntaan edelleen vahvat, Niskanen kertoo tiedotteessa.

– Minulle Kuopio on lupsakka, luonnonläheinen ja kaunis kaupunki, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia tehdä, kokea ja harrastaa taidetta. Tieteen saralla Itä-Suomen yliopiston monitieteisyys on ehdoton vahvuus yksiköiden välisten yhteishankkeiden toteuttamiseksi.

Pohjois-Savon rahaston toisena työntekijänä toimii sihteeri Piia Julkunen.

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka tukee maan kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa.