Kolme koronatartuntaa nuorten kaveriporukassa Kuopiossa – Ravintola Calacucossa on voinut myös altistua virukselle

Kuopiolaisessa ravintola Calacucossa perjantaina 9.10. käyneitä varoitettiin korona-altistuksen mahdollisuudesta. Arkistokuva. Juha Poutanen
Ansa Heinonen

Ansa Heinonen

Kuopiossa on tullut ilmi laaja korona-altistusketju nuorten keskuudessa. Nuorisoporukasta on tullut tähän mennessä ilmi kolme koronatartuntaa, joista ensimmäinen varmistui alkuviikosta tiistaina ja kaksi uutta tapausta torstaina.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen kertoo, että kyseessä on parinkymmenen nuoren kaveriporukka, joka on tavannut useampana päivänä erilaisissa kokoonpanoissa ja eri paikoissa.

Savolaisen mukaan altistuneet on asetettu karanteeniin.

– Parikymmentä altistunutta on tiedossa. Selvitystyö on kesken ja sitä jatketaan koko ajan. Koronatapauksia voi tulla lisää.

Savolaisen mukaan altistuneet ovat nuoria, joista osa alaikäisiä.

Torstaina iltapäivällä terveysviranomaiset toimittivat julkisuuteen tiedotteen, jossa todettiin, että kuopiolaisessa Calacucco-ravintolassa perjantaina 9.10. klo 20–24 olleet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirusinfektiolle.

Tuolloin ravintolassa olleita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli heillä on koronaan sopivia oireita. Ajan testiin voi varata koronaneuvontapuhelimesta 044 704 6700.

Kommentoi

Mainos: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Asuminen ja hiilijalanjälki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut