Kuopiossa lisää koronatartuntoja, altistuneita nyt noin sata

Kuopiossa on todettu tiistain jälkeen uusia koronatartuntoja. Aake Roininen

Ansa Heinonen, Jukka-Pekka Räsänen

Kuopiossa on todettu tiistain jälkeen kuusi uutta koronatartuntaa. Yksi tartunnoista on saatu ulkomailta. Loput viisi puolestaan liittyvät Etelä-Suomessa yksityistapahtumasta lähteneeseen tartuntaketjuun.

Altistuneita on laaja joukko, ja tartuntaselvittelyä jatketaan.

– Etelä-Suomesta lähtöisin olevaan ketjuun liittyy laajaa altistumista, tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen luonnehtii.

Savolaisen mukaan maanantaista lähtien Kuopiossa on saatu selville yhteensä noin sata altistunutta, ja selvitystyö jatkuu koko ajan. Tässä sadan joukossa altistumisia on muistakin tapauksista kuin kyseisestä Etelä-Suomen tartuntaketjusta.

Keskiviikkona kerrotusta viidestä Etelä-Suomesta lähteneestä koronatartunnasta on seurannut Kuopiossa korona-altistuksia sekä perhepiirissä että työpaikoilla.

Savolaisen mukaan ulkomailta saadusta koronatartunnasta ei ole aiheutunut altistuksia.

KYSin potilaalla todettu koronatartunta: henkilökuntaa ja potilaita altistunut

Aikaisemmassa Calacucco-yökerhoon liittyvässä nuorten altistumisketjussa tuli Savolaisen mukaan viisi koronaan sairastunutta, mutta uusia tautitapauksia ei tässä ketjussa ole nyt tullut ilmi. Altistuneiden karanteenit jatkuvat edelleen.

Kirpputori Citypörssissä mahdollisesti altistuneiden joukosta ei ole löytynyt tähän mennessä koronaan sairastuneita.

Kuopiossa on todettu viisi uutta koronatartuntaa – 50 altistunut virukselle, myös Citypörssissä on voinut altistua koronalle perjantaina

Kuopiossa keskiviikkona kerrotut kuusi uutta koronatapausta eivät vielä näy THL:n tilastossa. THL:n mukaan Kuopiossa oli keskiviikkoon mennessä tullut 117 koronatartuntaa. Määrä oli sama kuin tiistaina. Uusia tartuntoja ei ollut tilastossa missään päin Pohjois-, Etelä- tai Itä-Savoa.

Miltä näyttää koronavirustilanne Savossa? Mikä maskisuositus on voimassa? Lue täältä tuoreimmat tiedot

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut