Aino ja Alvar Aallon tarina ilmestyy kirjana syksyllä 2021

Aino ja Alvar Aallosta julkaistaan kirja, jonka keskiössä on pariskunnan kirjeenvaihto. Aalto Family Collection
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Arkkitehti- ja muotoilijapariskunta Aino Marsio-Aallon (1894–1949) ja Alvar Aallon (1898–1976) yhteisestä elämästä julkaistaan tietokirja ensi vuoden syksynä. Otavan kustantaman Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina -nimisen kirjan kirjoittaa heidän tyttärenpoikansa Heikki Aalto-Alanen.

Kirjan keskiössä on Ainon ja Alvarin runsas ja suurimmalta osin aiemmin julkaisematon kirjeenvaihto, jonka kautta valotetaan pariskunnan työtä ja elämää.

– Ääni tässä kirjassa on henkilökohtainen. Haluan kertoa tarinan Ainon ja Alvarin ainutlaatuisesta kumppanuudesta, rakkaudesta ja heidän yhteisestä elämäntyöstään perheenjäsenen näkökulmasta. Haluan kertoa tarinan niin, että heidän omat äänensä pääsevät kuuluviin, Aalto-Alanen kertoo tiedotteessa.

Perhearkiston valokuvien lisäksi kirjan kuvituksena nähdään Aino ja Alvar Aallon piirustuksia toisistaan ja lapsistaan, esim. matkoilla tehtyjä maisemapiirustuksia sekä arkkitehtuuripiirustuksia ja -valokuvia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut