Kallaveden lukiossa koronatartunta – kymmenet altistuneet

Kuopiossa Kallaveden lukiossa on tullut ilmi koronavirustartunta. Marko Happo
Ansa Heinonen

Ansa Heinonen

Kuopiossa Kallaveden lukiossa on tullut ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia. Koronalle altistuneita opiskelijoita ja henkilöstöä on kymmeniä.

Torstaina iltapäivällä Yle Savo kertoi, että myös kuopiolaisessa Pyörön koulussa olisi korontartunta ja tapauksen selvittely käynnissä. Virallista kaupungin tiedotetta ei asiasta ei ole vielä annettu. Pyörön koulu on 1–9-luokkien yhtenäiskoulu, joka toimii Petosen kaupunginosassa.

Kaikki Kallaveden lukiossa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Kaupungin tiedotteen mukaan altistumisketjuja selvitetään edelleen. Kouluterveydenhuolto ja kaupungin terveysviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin.

Kallaveden lukiossa osa oppilaista siirtyy etäopetukseen ilmi tulleen koronavirustartunnan johdosta. Rehtori tiedottaa opetusjärjestelyistä oppilaille ja huoltajille Wilman kautta.

Muut Kuopion lukiot jatkavat työtään normaalisti. Kaupungin viranomaisten mukaan koulunkäynti on turvallista, mutta kouluun saa tulla vain terveenä.

Mikäli infektio-oireita esiintyy pitää hakeutua koronatestiin. Käsiä pitäisi pestä useita kertoja opiskelupäivän aikana.

Kallaveden lukiossa tieto koronavirustartunnasta ja -altistuneista saatiin torstaina. Altistuneet oppilaat ja opettajat poistuivat tiedon saatuaan koulusta. Terveysviranomaiset määrittelivät altistuneet.

– Ehkä tieto on herättänyt hämmennystä ja levottomuutta, mutta muuten asiaan on suhtauduttu normaalisti, Kallaveden lukion rehtori Ensio Vatanen kertoo tunnelmista lukiossa.

Myös huoltajille tiedotettiin torstaina heti asiasta. Heiltä on tullut jonkin verran kyselyitä tilanteesta.

Vatanen ei kommentoi sitä, kuinka monta oppilasta ja opettajaa karanteeni koulussa koskee tai onko koronavirustartunnan saanut oppilas vai opettaja.

Kallaveden lukiossa on noin 500 oppilasta ja lisäksi kaksoistutkinnon suorittajia.

– Altistuneet siirtyvät etäopetukseen ja opiskelevat kotoa käsin. Meillä on järjestelmät kunnossa tätä varten.

Altistuneet opettajat opettavat etänä kurssejaan.

Alistuneet tekevät töitä ja opiskelevat etänä karanteeniajan, joka kestää 10 päivää.

Kallaveden lukion toimintaan ei Vatasen mukaan tehdä muuten suuria muutoksia, mutta turvavälejä, käsihygieniaa ja oikeanlaista yskimistä korostetaan.

– Meillä voi käyttää maskeja, mutta niitä on tähän mennessä näkynyt vielä vähän.

Pakolliseksi maskin käyttö ei tule.

Ruokailu on tähänkin saakka ollut porrastettua.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut