Koronatartuntoja löytyi neljästä kuopiolaiskoulusta, oppilaita ja opettajia karanteeniin

Kallaveden lukio on yksi kouluista, joissa oppilaita on jouduttu laittamaan karanteeniin. Marko Happo

Kaisu Lötjönen

Neljästä kuopiolaiskoulusta on löytynyt torstaina koronatartuntoja. Kuopion kaupungin mukaan koulut ovat Kallaveden lukio, Pyörön koulu, Kalevalan koulu ja Paloahon koulu.

Kaikissa kouluissa on todettu yksi tartunta, joka on aiheuttanut kymmenien oppilaiden ja joidenkin opettajien altistumisen. Esimerkiksi Kallaveden lukiossa altistui noin 50 oppilasta ja kolme opettajaa.

– Kaikille altistuneille ja heidän vanhemmilleen on jo mennyt tieto asiasta. Altistuneet rajataan lähikonkteilla eli tiedetään hyvin, mille tunnille kukakin on osallistunut, sanoo Kuopion kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen.

Altistuneet oppilaat etäopetukseen – muut normaalisti kouluun

Kouluissa otetaan käyttöön poikkeukselliset opetusjärjestelyt, mikä tarkoittaa, että osa oppilaista siirtyy etäopetukseen karanteenin ajaksi. Koulut tiedottavat opetusjärjestelyistä Wilman kautta niitä oppilaita ja huoltajia, joita asia koskee. Muut oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Muilta osin peruskoulut jatkavat työtään normaalisti työjärjestysten mukaisesti ja koulunkäynti on kaupungin mukaan turvallista. Kuopion kaupunki kuitenkin muistuttaa, että kouluun tullaan vain terveenä ja mikäli infektio-oireita esiintyy, hakeudutaan koronatestiin. Kotona on hyvä toistuvasti keskustella käsihygieniasta ja korostaa käsien pesun tärkeyttä useita kertoja koulupäivän aikana.

Kallaveden lukiossa koronatartunta – kymmenet altistuneet

Torstaina Kuopiossa todettiin kahdeksan uutta koronatartuntaa, joista seitsemän oli jälleen Etelä-Suomesta tulleesta tartuntaketjusta ja yksi harrastuspiiristä.

– Osa kouluihin liittyvistä tartunnoista on Etelä-Suomesta, yksi liittyy harrastustoimintaan. Kyse on kontaktilajista ja sen verran pienestä ryhmästä, etten tarkemmin voi kertoa. Altistuneita harrastuksessa on pieni joukko, alle kymmenen. Aivan kaikkia ei ole vielä tavoitettu, Savolainen sanoo.

Kuopiossa uusia koronavirustartuntoja – yhden lähde harrastustoiminnassa

Kouluissa altistuneita on sekä ylä- että alakouluissa. Savolainen sanoo, että nyt lisääntyneet koronatartunnat johtuvat pitkälti syyslomista.

– Syyslomaviikko vaikuttaa varmasti. Ihmiset ovat reissanneet. Etelä-Suomesta tulleet tartunnat ovat esimerkiksi kaikki samasta perhejuhlasta, johon oli kokoontunut satakunta vierasta.

Kuopion Hophausissa on voinut altistua koronavirukselle 17.10.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut