Opetus- ja kulttuuriministeriö perustaa työryhmän laatimaan periaatteet turvallisten tapahtumien järjestämiseksi Suomessa – mukana muun muassa Paula Vesala ja Aki Riihilahti

Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) on asettanut työryhmän laatimaan periaatteet turvallisten tapahtumien järjestämiseksi Suomessa. Ryhmän tehtävänä on edistää tapahtuma-alan turvallisuutta kokoamalla hyviä käytänteitä kotimaasta ja ulkomailta, laatia alalle turvallisuutta edistävät yleiset periaatteet sekä suunnitelma periaatteiden ja hyvien käytänteiden välittämiseksi alan toimijoille.

– Tapahtuma-ala on koronan takia vaikeassa tilanteessa. Uskon, että yhdessä voimme löytää keinoja, joilla Suomalainen kulttuuri ja urheilu selviävät tämän kriisin yli, Saarikko kertoo tiedotteessa.

– Tässä avainasemassa ovat lipputulot. Katsomoiden pitäminen auki vaatii puolestaan sitä, että tapahtumat ovat turvallisia. Hyvät käytänteet ja muu turvallisuuden edistämiseksi jo tehty työ on syytä kartoittaa ja hyvät käytänteet levittää kaikkeen toimintaan.

Työryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Tuomo Puumala ja varapuheenjohtajana ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Muina jäseninä ovat muun muassa muusikko Paula Vesala, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti, Finland Festivals ry:n toiminnanjohtaja Kai Amberla, Tapahtumateollisuus ry:n johtaja Maria Sahlstedt, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, Suomen Olympiakomitea ry:n toimitusjohtaja Mikko Salonen, THL:n asiantuntijalääkäri Emmi Saarikivi ja sosiaali- ja terveysministeriön koronatoimista vastaava johtaja Pasi Pohjola.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut