Maskisuositus KYSin potilaille ja vierailijoille

KYSin erva-alueeseen kuuluu Pohjois-Savon lisäksi myös muita sairaanhoitopiirejä. Tuire Punkki
Jaana Hiltunen

Jaana Hiltunen

Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) ohjeistaa vierailijoita ja potilaita jatkossa käyttämään suu–nenäsuojusta sairaalan tiloissa.

Suosituksesta voivat poiketa henkilöt, joilla on siihen terveydellinen syy. Suositus koskee ensisijaisesti yli 15-vuotiaita ja lasten kohdalla maskia voidaan käyttää silloin, kun se on mahdollista.

Vierailijoita ja sairaalaan saapuvia potilaita pyydetään käyttämään jatkossa omaa suu–nenäsuojusta. Suojuksen saa sairaalan aulan infopisteestä, neuvonnasta tai yksiköstä, jos henkilöllä ei ole omaa suojusta.

KYSin päivystyksessä potilaat käyttävät omaa maskia odotusaulassa, ellei käytölle ole terveydellistä estettä. Tarvittaessa suojuksen saa päivystyksestä.

Hengitystieoireisille potilaille päivystyksessä annetaan suojus, ja oma suojus vaihdetaan puhtaaseen.

Vuodeosastohoidossa olevat potilaat käyttävät maskia vain silloin, kun he liikkuvat osaston ulkopuolella, jos käytölle ei ole terveydellistä estettä.

Synnyttäjät saavat yksikössä ohjeet maskin käytöstä tilanteen mukaan. Synnyttäjän tukihenkilön tulee käyttää maskia.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä covid-19-koronavirustartuntojen leviämistä. Nyt käyttöön otetulla suosituksella pyritään suojaamaan kaikkia sairaalan tiloissa olevia. Myös KYSin henkilökunta käyttää suojaimia työssään työyksikön luonteesta riippuen.

Tietoa ja ohjeita kansalaisille on kootusti sairaanhoitopiirin verkkosivulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut