Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaamon tietomurto ei koske tämän hetkisen tiedon mukaan KYSin potilastietoja

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri tiedottaa, että Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto ei koske tämän hetkisten tietojen mukaan KYSin potilastietoja.

Yritys on kuitenkin tuottanut KYSille psykoterapian sopimuspalveluja vuoden 2019 ja 2020 aikana.

Tämän hetkisten tietojen mukaan vuoto ei kuitenkaan koske järjestelmiin marraskuun 2018 jälkeen kirjattuja tietoja.

Tämän perusteella Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin rekisteriin kuuluvia potilastietoja ei olisi vuotanut ulkopuolisille tahoille.

Yksityinen Psykoterapiakeskus Vastaamo ilmoitti keskiviikkona joutuneensa tietomurron kohteeksi. Asiakkaiden arkaluonteisia potilastietoja on tietomurrossa päätynyt rikollisiin käsiin, jan niitä on julkaistu salatussa Tor-verkossa.

Tuntematon kiristäjä on uhannut julkaista 100 potilastietoa päivässä, jos hänen lunnasvaatimuksiinsa ei suostuta.

Vastaamon asiakkaina ovat olleet ainakin Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Jos jossain vaiheessa todennetaan KYSin potilastietojen vaarantuneen, sairaanhoitopiiri tekee ilmoituksen henkilötietoihin kohdistuneesta tietoturvaloukkauksesta tietosuojavaltuutetulle ja on yhteydessä loukkauksen kohteeksi joutuneisiin asiakkaisiin.