Kuopion Lyseon lukiossa koronatartunta, myös kuopiolaisessa päiväkodissa altistumisia

Kuopion Lyseon lukiossa on tullut ilmi koronatartunta. Matias Honkamaa
Ansa Heinonen

Ansa Heinonen

Kuopion Lyseon lukiossa on löytynyt yksi koronavirustartunta. Kaikkiaan kolmisenkymmentä altistunutta henkilöä on asetettu karanteeniin. Altistuneiden joukossa on sekä opiskelijoita että koulun henkilökuntaa.

Lukio sai tiedon tapauksesta lauantai-iltana ja tiedotti oppilaille ja huoltajille asiasta sunnuntaina. Kaikki koronalle altistuneet ovat siirtyneet etäopetukseen.

Lyseon lukiossa on 510 oppilasta. Lyseon lukion rehtorin Samuli Laitisen mukaan lukiossa on ollut mahdollista koko syksyn ajan jäädä kotiin opiskelemaan etänä, ja tätä osa on myös käyttänyt.

Lukiossa osa oppilaista ja henkilökunnasta käyttää maskeja. Turvavälejä on lisätty muun muassa porrastamalla ruokailua.

Koronatartuntoja löytyi neljästä kuopiolaiskoulusta, oppilaita ja opettajia karanteeniin

Viime viikon lopulla tuli ilmi koronavirustartunta neljässä kuopiolaisessa oppilaitoksessa: Kallaveden lukiossa, Kalevalan koulussa, Pyörön koulussa ja Paloahon koulussa, joissa koronalle altistuneita on karanteenissa 10–50 henkeä koulua kohti.

Lyseon lukion tilanteesta ensimmäisenä kertoi Yle.

Myös kuopiolaisessa Sinikellon päiväkodissa on tullut ilmi koronavirusaltistus, jossa kahdessa päiväkotiryhmässä viime tiistaina ja keskiviikkona hoidossa olleet lapset ovat altistuneet. Altistuneita lapsia ja aikuisia on yhteensä nelisenkymmentä. Kaikki heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Ylen mukaan päiväkodissa oli ollut tiistaina ja keskiviikkona koronainfektioon sairastunut henkilö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut