Korona-altistus mahdollinen bussivuoroilla Kuopion ja Toivalan välillä, myös Petosen Pinarilla on voinut altistua

Korona-altistuksesta varoitetaan kolmella bussivuorolla Kuopion ja Toivalan välillä. Elias Peltonen
Ansa Heinonen

Ansa Heinonen

Kuopiossa on tullut ilmi mahdollisia koronavirusaltistuksia bussiliikenteessä ja Pinarilla Petosen vapaa-aikatiloissa.

Koronalle on voinut altistua seuraavilla bussivuoroilla, jotka ovat kulkeneet Kuopiosta Toivalaan: maanantaina 19.10. bussi numero 31 klo 7.45, tiistaina 20.10. bussi numero 30 klo 7.00 ja keskiviikkona 21.10. bussi numero 31 klo 7.45.

Pinarilla korona-altistuminen on voinut tapahtua vapaa-aikatiloissa nuorisotoiminnassa maanantaina 19.10. klo 17.30–20.45.

Altistumistilanteessa olleita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli heillä on koronaan sopivia oireita. Lisäksi terveysviranomaiset muistuttavat, että voimassa on vahva suositus käyttää maskia joukkoliikennevälineissä.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen muistuttaa kaupungin tiedotteessa, että viranomaisen määräämä karanteeni jatkuu määräpäivään saakka, vaikka koronatesti olisi negatiivinen. Karanteenipäätös tarkoittaa tartuntatautiviranomaisen puhelimitse antamaa määräystä, Wilma-viestiä tai tiedotetta, joka tulee koululta tai päiväkodista, ja jonka on lähettänyt tartuntatautiviranomainen.

Kuopiossa on todettu perjantain jälkeen kuusi uutta positiivista koronatulosta, jotka liittyvät aikaisempiin tartuntaketjuihin. Koronatartuntoja ja niihin liittyviä altistumisia on tullut ilmi viikonloppuna muun muassa Kuopion Lyseon lukiossa ja Sinikellon päiväkodissa. Altistumisketjuja selvitetään edelleen.

THL:n tilastossa Kuopioon on kirjattu maanantaina neljä uutta koronatartuntaa. THL:n tilasto voi päivittyä viiveellä. Tartuntojen kokonaismäärä Kuopiossa on THL:n tilastossa 160.

Pohjois-Savossa tartuntoja on kaikkiaan 260. THL:n tilastoima tapausmäärä maakunnassa on noussut sunnuntaista viidellä.

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä tiedotti maanantaina, että sen alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viikonlopun aikana, ja että alueen koronavirustilanne on perustasolla. Viimeisin tartunta on todettu 21. lokakuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut