Koronavirustartunta Kuopion Rauhalahden päiväkodissa, kymmeniä karanteeniin

Rauhalahden päiväkoti keskiviikkoiltana. Juha Poutanen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Rauhalahden päiväkodissa Kuopiossa on viime viikolla todettu koronavirustartunta. Savon Sanomien tietojen mukaan koronainfektioon sairastunut henkilö on ollut päiväkodissa viime viikon keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.

Tämän vuoksi osa lapsista, jotka ovat olleet kyseisinä päivinä hoidossa päiväkodissa, asetetaan välittömästi kotikaranteeniin. Muiden perheenjäsenten ei tarvitse jäädä karanteeniin.

Altistuneita lapsia ja henkilöstöä on yhteensä muutama kymmen, tiedotti Kuopion kaupunki keskiviikkoiltana. Päiväkodissa altistuneita tavoitellaan parhaillaan. Päiväkoti on tiedottanut erityisjärjestelyistä Muksunetin ja sähköpostin kautta suoraan niitä huoltajia, joita asia koskee.

Muilta osin Kuopion kaupungin päiväkodit jatkavat toimintaansa normaalisti. Kaupungin tiedotteen mukaan kotona on tarpeen nyt muistaa, että päiväkotiin tullaan vain terveenä ja mikäli infektio-oireita esiintyy, hakeudutaan koronatestiin. Kotona on hyvä toistuvasti keskustella käsihygieniasta ja korostaa käsien pesun tärkeyttä.

Kommentoi

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut