Kuopio Tanssii ja Soi julkaisi loppuvuoden ohjelman – mukana taikuutta, fotosynteesejä ja flamencosaunaa

Katja Lundén Companyn Flamencosauna tuo yhteen kahden eri kulttuurin kulmakivet eli espanjalaisen flamencon ja suomalaisen saunan. Saara Autere
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Perinteisesti kesällä järjestetty Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali järjestää vierailuesityksiä myös syyskaudella. Kesän festivaali peruttiin koronaepidemian vuoksi.

Marras-joulukuun ohjelmassa nähdään niin huumoria kuin ajankohtaisiakin esityksiä. Ovia avataan myös tanssielokuvalle ja elokuvan tekemiselle.

– Maailma on nyrjähtänyt uuteen asentoon, mutta ihmisen kaipuu vuorovaikutukseen toisen kanssa ei ole hävinnyt minnekään. Koen myös entistäkin ajankohtaisemmaksi tunnistaa, että olemme osa luonnon suurta kokonaisuutta emmekä sen keskipiste. Ryppyotsaiseksi en silti halua heittäytyä – tämän syksyn ohjelmistomme teokset katsovat maailmaa lempein silmin ja lämpimällä huumorilla, kertoo Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku tiedotteessa.

Marraskuussa Kuopiossa vierailee valosuunnittelija Vespa Laineen luotsaama taide- ja tiedekollektiivi Fern Orchestra, joka etsii ekologisia tapoja tehdä esityksiä ja nostaa teoksillaan keskiöön luonnon, valon ja ihmisen suhteen. Ryhmän Mareld-teos nostaa keskiöön fotosynteettiset levät.

Marraskuun loppupuolella nähtävä Katja Lundén Companyn Flamencosauna tuo puolestaan yhteen kahden eri kulttuurin kulmakivet eli espanjalaisen flamencon ja suomalaisen saunan.

Joulukuun alussa Tomi Paasosen ja Satu Rekolan yhteistyöstä syntynyt Satu Baletti käy tanssien ja jutustellen läpi Rekolan kehollista historiaa aina jumppakärpäsestä alkaen.

Ennen joulua nähtävä Iiro Näkin koreografioima [ frames ] esittelee nuoren kotimaisen tanssitaiteen kentän monialaisuutta. Neljän tanssijan teoksessa vuorottelevat akrobaattinen lattiatekniikka, parityöskentely ja improvisaatio.

Vuosi päättyy Kalle Nion teokseen The Green, joka on yhdistelmä näyttämötaikuutta, videoprojisointeja, elokuvallista ääntä ja asetelmallisia näyttämökuvia.

Kansainvälisyys näyttäytyy Kuopio Tanssii ja Soissa tänä syksynä tanssielokuvan muodossa. Ensimmäinen tanssilyhytelokuvailta purkaa ihmisen suhdetta luontoon sekä kaupunkiympäristöön.

Toinen illoista sukeltaa eri kulttuureihin, rituaaleihin ja moninaisuuden hyväksymiseen, ja siellä saa myös ensi-iltansa koreografi Ninni Perkon Kylmäketju.

Tanssilyhytelokuvaillat järjestetään 14.11. ja 28.11. Kino Kuvakukossa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut