Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiossa peräti 11 uutta koronavirustartuntaa – yksi klassillisessa lukiossa, jossa altistumisia useita kymmeniä

Kuopiossa todettiin tiistain jälkeen peräti yksitoista uutta positiivista koronavirustulosta. Tartunnoista kaksi on saatu ulkomaan matkan seurauksena ja yksi on kotimainen tartunta, jonka alkuperää ei tiedetä. Loput kahdeksan perheen sisäistä tartuntaa liittyvät aikaisempiin tartuntaketjuihin.

Lisäksi Kuopion klassillisessa lukiossa todettiin keskiviikkona koronavirustartunta ja tartuntaan liittyviä altistumisia. Altistuneita opiskelijoita ja henkilöstöä on useita kymmeniä. Kaikki lukiossa altistuneet on tavoitettu, ja kaupungin tartuntatautiviranomaiset ovat asettaneet heidät karanteeniin.

Lukiossa osa oppilaista siirtyy nyt etäopetukseen. Rehtori tiedottaa opetusjärjestelyistä opiskelijoita ja huoltajia suoraan Wilman kautta.

Muilta osin Kuopion lukiot jatkavat työtään normaalisti. Kaupunki muistuttaa tiedotteessa, että opiskelijoiden on tarpeen erityisesti nyt muistaa, että kouluun tullaan vain terveenä. Käsiä pitää pestä ahkerasti, ja mikäli infektio-oireita esiintyy, hakeudutaan koronatestiin. Myös suurella joukolla kokoontumisia tulisi välttää.

Joukkoaltistumisia on lisäksi ollut Kuopiossa Savon ammattiopistossa, Kalevalan koululla, Särkiniemen koululla ja yhdessä jääkiekkojoukkueessa. Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin.

KalPan juniorijoukkueessa joukkoaltistuminen – viime lauantaina Kuopiossa pelasi Jokerit-pelaaja, joka on antanut positiivisen testituloksen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Pohjois-Savossa on todettu nyt 294 koronavirustartuntaa. Niistä 68 on tullut ilmi viimeisen kahden viikon aikana. Tapauksista 193 on todettu Kuopiossa.

Muissa Pohjois-Savon kunnissa ei ole THL:n mukaan todettu uusia koronatartuntoja.

Etelä-Savossa tilanne on pysynyt ennallaan. Maakunnassa on todettu 157 koronatartuntaa, joista vain neljä on viimeisen kahden viikon ajalta.

THL:n tilasto päivittyy muutaman päivän viiveellä, kun tiedot on päivitetty tartuntatautirekisteriin.