Savon ammattiopistossa koronatartunta – Kuopiossa yhteensä neljä tapausta perjantaina

Arkistokuva. Marko Kauko
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopiossa todettiin perjantaina torstain tapaan neljä uutta positiivista koronavirustulosta.

Yksi tartunta on Kuopion klassillisessa lukiossa, jossa on ollut tartunta aiemminkin. Nyt ilmi tulleen tartunnan selvitykset on vasta aloitettu, ja altistuneiden määrää ei ole vielä tiedossa. Altistuneille laitetaan Wilma-järjestelmässä viestiä, jossa ohjeistetaan pysymään karanteenissa, kunnes tartuntatautiviranomaiset ottavat yhteyttä puhelimitse.

Yksi uusi positiivinen koronatulos on myös Savon ammattiopistossa Sakkyssä. Tartunta on tullut Presidentinkadun kampuksella ja altistuneita on 17 opiskelijaa ja 3–5 henkilöstön jäsentä. He ovat nyt kaikki karanteenissa.

Näiden kahden tartunnan lisäksi Kuopiossa on todettu kaksi uutta positiivista tulosta henkilöillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa.

THL:n rekisterissä todettiin perjantaina 22 uutta koronatartuntaa Pohjois-Savossa, kun Etelä-Savossa uusia tartuntoja ei ollut yhtään. THL:n rekisteri päivittyy viiveellä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut