Poliisilähde: Tilanne kuopiolaiskouluilla on selkiytymässä

Arkistokuvassa Minna Canthin koulu. Juha Poutanen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Poliisi on Savon Sanomien tietojen mukaan päässyt Kuopion koulu-uhkauksien jäljille, ja tilanne on selkiytymässä.

–Piakkoin lienee tulossa uutta tietoa, rikosylikonstaapeli Arto Tynkkynen sanoo.

Kahteen kuopiolaiseen kouluun esitettiin väkivaltaiset uhkaukset myöhään tiistai-iltana. Uhkaukset kohdistuivat viestisovelluksen kautta Minna Canthin ja Hatsalan kouluihin, joissa poliisi on paikalla paraikaa. Poliisin mielestä koulupäivä voidaan käydä läpi normaalisti.

Poliisi selvittää parhaillaan uhkauksien alkuperää, ja asiasta tiedotetaan lisää heti, kun on uutta ilmenee. Poliisin mukaan koulujen ovien mahdollinen sulkeminen on normaaliin varautumiseen liittyvä turvaamistoimi.

Ilmoituksen uhkauksista olivat poliisille tehneet nuoret, jotka olivat huomanneet viestin viestipalvelusovelluksessa, kertoo STT:lle rikosylikonstaapeli Arto Tynkkynen Itä-Suomen poliisista.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä toistaiseksi paljasta, missä viestisovelluksessa uhkaukset esitettiin. Tynkkynen kertoo poliisin pysyvän koululla tilanteen mukaan.

– Jos saadaan varmuudella selvitettyä, että siellä ei taustalla mitään ole, toki sieltä sitten poliisikin lähtee muihin tehtäviin. Varotoimenpiteenä ollaan siellä paikalla näkyvillä.

Tynkkynen sanoo, että viesteissä uhattiin väkivallalla, muttei kerro sisällöstä sen tarkemmin. Poliisi suhtautuu uhkaukseen vakavasti.

– Kyllä kaikki kouluihin kohdistuvat uhkaukset otetaan vakavasti ja selvitetään.

Savon Sanomien tietojen mukaan useat oppilaat ovat jääneet tulematta kouluun uhkauksen vuoksi.

Kuopion kaikki koulu-uhkaukset selvitetty – jokainen viestin kirjoittajista oli alaikäinen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut