Toinen Kuopion koulu-uhkauksista selvisi lasten vitsailuksi

Arkistokuvassa Kuopion Hatsalan koulu. Aake Roininen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Tiistai-iltana viestipalvelusovelluksessa Kuopion Hatsalan kouluun kohdistettu väkivallantekouhkaus on paljastunut lasten vitsailuksi.

Poliisilähde: Tilanne kuopiolaiskouluilla on selkiytymässä

Poliisin mukaan lapset olivat kirjoitelleet ja vitsailleet toisilleen palvelussa, ja yksi Hatsalan koulun oppilas oli kertomansa mukaan kirjoittanut keskusteluun sanan, joka muistutti kouluammunta-sanaa, ja puhelimen tekstinkäsittely oli korjannut sanan automaattisesti juuri tuohon ”kouluammunta”-muotoon.

Koululainen oli ehtinyt lähettää viestin kavereilleen ennen kuin huomasi vahingon ja hän oli poistanut viestin välittömästi viestipalvelusovelluksesta.

Hatsalan koulu jatkaa turvaamistoimenpiteitä toistaiseksi, ja poliisi seurailee myös koulunkäynnin sujumista, vaikka uhkailu osoittautuikin hölmöilyksi.

Poliisi on edelleen paikalla myös Minna Canthin koululla ja jatkaa edelleen Minna Canthin kouluun kohdistuneen uhkauksen tekijän selvittämistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut