Kuopion uimahallin pukutiloissa on voinut altistua koronavirukselle – testiin hakeuduttava herkästi

Kuntolaakson uimahalli. Tuire Punkki

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa jatketaan viikonloppuna todettujen koronavirustartuntojen selvittämistä.

Viikonlopun aikana on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Toisessa tapauksessa koronavirukselle on voinut altistua viime viikon torstain tai perjantain aikana Kuntolaakson uimahallin naisten puku- ja pesutiloissa. Altistua on voinut torstaina kello 16-17.45 ja perjantaina kello 16.30-18.30.

Koronaan sairastunut on käyttänyt uidessa omaa harrastejoukkeelle varattua lohkoa. Harrasteryhmään kuuluvat on asetettu karanteeniin.

Kuopiolaiset taitouimarit altistuneet joukolla koronavirukselle

Edellä mainittuna aikana naisten puku-ja pesutiloissa oleskelleita kehotetaan hakeutumaan herkästi testiin, mikäli heille ilmaantuu koronaan sopivia oireita, sekä välttämään sosiaalisia lähikontakteja ja käyttämän suu-nenäsuojaa kodin ulkopuolella liikkuessaan.

Kuopion kaupungin liikuntapaikkapalvelujen työnjohtaja Antti Riekkisen mukaan uimahallin aiemmat ohjeet ovat yhä voimassa. Uimahallissa ei ole viikonlopun jälkeen tehty toimenpiteitä - kuten tehosiivousta. Riekkisen mukaan he ovat odottaneet tartuntatautilääkäreiden ohjeita.

– Tällä hetkellä toivomme korostetusti, että ohjeita kuten turvavälejä, hyvää käsihygieniaa ja maskisuositusta noudatetaan tiloissa.

Koronavirustilanne ei ole ainakaan toistaiseksi näkynyt Kuopion Kuntolaakson kävijämäärissä.

– Tilanteeseen nähden uimahallin käyttäjiä on ollut paljon, sanoo Antti Riekkinen.

Toinen viikonlopun tartunnoista todettiin Kuopion Snellmanin koululla, josta on tullut joukkoaltistuminen.

Tartunta ja altistumiset ovat eri luokalla kuin viime viikolla tiedotetut. Altistumiset ovat tapahtuneet 12.–13.11. ja uusia altistuneita on nyt 32. Kaikki koulussa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut