Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Turvallisuusteko-palkinto SPR:lle koronatyöstä – kävivät keväällä satojen ikäihmisten luona

Kuopion kaupunki myöntää tämän vuoden Turvallisuusteko-palkinnon SPR:n paikallisosastoille, johon kuuluvat Kuopio, Juankoski, Maaninka ja Nilsiä sekä Savo-Karjalan piiri. Työryhmä teki valinnan yksimielisesti.

Palkinto annetaan arvokkaasta osallistumisesta koronatilanteen aikaiseen työhön.

SPR Savo-Karjalan piiritoimisto on koordinoinut Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueen varautumista ja korona-auttamistoimintaa. SPR:llä on ollut viranomais- ja kuntayhteistyötä, tilannekuvan kokoamista ja jakamista ja järjestöjen tilannekuvakyselyjä ja auttamisresurssien kartoitusta.

Näkyvimpänä ja yhtenä tärkeimmäksi koetuista tehtävistä oli ikäihmisten ovella käyminen huhti-toukokuussa, kun koettiin huolta ikäihmisten tilanteesta koronarajoitusten takia.

– Kävimme tarkistamassa, onko kuopiolaisilla ikäihmisillä kaikki hyvin, keskustelimme ja jätimme heille yhteystietoja, joista apua saa tarvittaessa. Mukana meiltä oli 76 vapaaehtoista ja kävimme 250 ovella. Olemme jakaneet myös tiedotteita ja vähävaraisille maskeja, joita kaupunki toimitti jaettavaksi, kertoo valmiuspäällikkö Mika Korppinen SPR Savo-Karjalan piiristä.

Punainen Risti on varautunut toimimaan viranomaisten apuna koronatilanteen syventyessä.

Kunniamaininnan saa Tukikohta-seurakunta vapaaehtoistyönä tehtävästä ruoka-aputyöstään.

Seurakunnan ruokatyön ja sen ympärille perustetun Tukikohta Diakonia ry:n tekemä vapaaehtoistyö tavoittaa tällä hetkellä yli 200 henkilöä viikossa. Paikallisten kauppiaiden lahjoittamalla hävikkiruualla autetaan noin 700 henkilöä viikossa.

Kuopion kaupunki kysyi kuntalaisilta ehdotuksia palkinnon saajiksi.

Tänä vuonna moni ehdotus liittyi poikkeuksellisesti koronapandemiaan.

Kuopion kaupungin Turvallisuusteko-palkinnon saivat viime vuonna Pasi Jalava alakoulujen aktiivisesta päihdevalistustyöstään. Kunniamaininnan saivat Suomen Meripelastusseuran paikallisyhdistys SMPS Kuopion Järvipelastajat ry sekä Jukka Tapio Keränen, esiintyjänimeltään Alfrendo, ja draamakasvattaja Anni Marin.