Pohjois-Savossa haettiin maatalouden investointitukea 1,5 miljoonaa euroa

Kuvituskuva. Petri Karvinen

Kaisu Lötjönen

Maatalouden investointeihin haettiin Pohjois-Savossa tukea vuoden viimeisellä tukijaksolla 800 000 euroa enemmän viime vuoteen verrattuna.

Investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ely-keskukseen lokakuun puolivälissä päättyneellä hakujaksolla yhteensä 33 ja haetun avustuksen määrä oli yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 vastaavalla jaksolla hakemuksia oli 11 kappaletta ja haettu avustus 0,7 miljoonaa euroa.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija Juha Ikäheimo arvioi, että hakemuksien määrä, koska etenkin lypsykarjatalouden pienempiä korjausinvestointeja on haettu vilkkaasti.

Hakemuksista suurin osa suuntautui työympäristön, eläinten hyvinvoinnin, ympäristön tilan ja tuotantohygienian parantamiseen.

Nuorten viljelijöiden aloitustukihakemuksia tuli lokakuun loppuun mennessä vireille neljä. Marraskuuhun mennessä on tämän vuoden aikana myönnetty viidelle aloittavalle viljelijälle. Vuonna 2019 aloitustukia myönnettiin 28 kappaletta. Lypsykarjatiloille nuoren viljelijän aloitustukia on haettu tämän vuoden aikana vain yksi kappale, mikä on todella vähän aikaisempiin vuosiin verrattuna. Sen sijaan marja- ja kasvinviljelytiloille tukia on haettu normaali määrä eli viisi hakemusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut