Elina Hirvonen kirjoittaa Katri Helenan elämäkerran

Laulaja Katri Helenasta ilmestyy elämäkerta vuonna 2023. Laulaja kuvattuna vuonna 2015. Lotta Åberg/ESM:n arkisto
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Kirjailija Elina Hirvonen kirjoittaa iskelmälaulaja Katri Helenan elämäkerran, kertoo kustantaja Johnny Kniga tiedotteessaan.

Teos ilmestyy keväällä 2023, kun Katri Helenan ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 60 vuotta.

Katri Helena Kalaojan (s. 1945) ura suomalaisen musiikin eturivissä on ollut poikkeuksellinen. Hänellä on levytyksiä seitsemällä vuosikymmenellä, lähes kaksi miljoonaa myytyä levyä ja suuri joukko tunnettuja kappaleita Puhelinlangat laulaa -ensihitistä (1964) alkaen.

– Ajattelin kaikki nämä vuosikymmenet, että minun elämäntarinani on kerrottu lehtijutuissa pieninä palasina, ja se riittää. Viime keväänä havahduin ajatukseen, että haluan kertoa enemmän. Kuinka elämänkokemukset ovat vaikuttaneet ajatteluuni ja elämänymmärrykseeni ja sen, miten olen kaiken sydämessäni tuntenut, Katri Helena kertoo elämäkerran taustoja tiedotteessa.

Kirjailija Elina Hirvonen kertoo, ettei tunne laulajaa entuudestaan henkilökohtaisesti.

– Katri Helena on koskettanut musiikillaan lähes jokaista suomalaista, mutta on samaan aikaan yksityinen henkilönä. Hän on tehnyt elämässään omanlaisiaan ratkaisuja. Hän on kiehtova ihminen, jonka elämässä ja ajatuksissa on ainekset monitasoiseen teokseen, Hirvonen pohtii tiedotteessa.

Hirvonen (s. 1975) on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä. Häneltä on julkaistu yhteensä neljä romaania.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut