OAJ tuomitsee Iisalmen opettajien "törkylomautukset" – iso ylijäämä ei estänyt kiisteltyä ratkaisua

Iisalmen opettajat lomautettiin elokuussa viideksi päiväksi. Arkistokuva. Tiina Tynkkynen-Hieta
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Opetusalan ammattijärjestö OAJ tuomitsee voimakkaasti Iisalmen kaupungin elokuiset opettajien lomautukset. Iisalmi lomautti opettajansa viideksi päiväksi juuri ennen koulujen alkua taloudellisiin syihin vedoten.

Järjestön kehittämispäällikkö Niku Tuomisto ihmettelee perusteluita, koska kaupungin tuore talousarvio ennakoi kaupungille lähes kuuden miljoonan euron ylijäämää.

– Jos kuntapäättäjille tulee näin täydellisenä yllätyksenä, että kassa on reippaasti ylijäämäinen, on päätösten valmistelu ollut vähintään huolimatonta ja osaamatonta, Tuomisto toteaa tiedotteessa.

OAJ kuvailee Iisalmen lomautuksia "törkylomautuksiksi" ja vaatii kunnilta huolellisuutta päätösten valmisteluun. Tuomiston mukaan kaupungin päättäjät ja virkamiehet näyttävät liioitelleen lomautusten perusteita ja syitä.

– Lomautus vei opettajilta viiden päivän palkan, mutta koska työ vähentyi vain kolmelta päivältä, saivat opettajat työttömyyskorvauksia ainoastaan noiden kolmen arkipäivän perusteella, Tuomisto toteaa.

– Ilman koronan tuomaa poikkeuslakia opettajat olisivat jääneet kokonaan ilman työttömyyskorvauksia. Työntekijöiden tasavertainen kohtelu ei ole kunnassa toteutunut.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut