Yle: Anu Sepponen valitti hallinto-oikeuteen – Katsoo virkasuhteen Ruokolahteen olevan yhä voimassa

Anu Sepponen toimii Rautalammin kunnanjohtajana. Hän katsoo virkasuhteen Ruokolahteen olevan yhä voimassa, koska suhde ei ole päättynyt lainmukaisesti. Helena Nyman
Jaana Hiltunen

Jaana Hiltunen

Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen on valittanut Itä-Suomeen hallinto-oikeuteen Ruokolahden kunnan päätöksistä kunnanjohtajahaussa. Asiasta kertoi Yle. Sepponen pitää päätöksiä lainvastaisina.

Hänet valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi elokuussa, mutta valinnan jälkeen kunnanvaltuusto heikensi jo kerran tarjottua sopimusta. Kunnanvaltuusto lisäsi tehtävään kuuden kuukauden koeajan, alensi palkkaa ja leikkasi irtisanomispalkan.

Sepponen kieltäytyi ottamasta paikkaa vastaan uusilla ehdoilla. Hän on pitänyt johtajasopimusneuvotteluja saneluna eikä todellisina neuvotteluina.

Ruokolahden kunnanvaltuusto päättikin lokakuussa, että valinta on rauennut ja laittoi paikan uudelleen auki.

Ylen mukaan Sepponen katsoo valituksessaan, että virkasuhde ei päättynyt lainmukaisesti ja on siten yhä voimassa. Sen takia Sepponen vaatii oikeuden antavan kiellon uuden kunnanjohtajan hakemiseen. Valituksen takia Ruokolahden seuraavan kunnanjohtajan on aloitettava työnsä väliaikaisella sopimuksella. Kunnanhallitus on esittänyt kunnanjohtajaksi Puumalan nykyistä kunnanjohtajaa Matias Hildeniä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut