Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

"Tahko on kehittynyt hyvään suuntaan" – valkeakoskelaisperhe aikoo palata

Valkeakoskelaiset Petteri Vuorinen, Satu Oljakka ja Topi Vuorinen viettivät kevään hiihtolomaviikkonsa Tahkolla.

– Tämä on ensimmäinen kertamme täällä, mutta tulemme varmasti toistekin! Sanoin niin melkein heti, kun näimme paikan, Oljakka nauraa.

Lomalaiset pitävät siitä, että Tahkolla on rinteiden ja latujen lisäksi paljon muutakin tekemistä.

– Meille sopii hyvin laskettelun lisäksi esimerkiksi Supercorner, kylpylä ja jääkarting.

Vuoriset ja Oljakka kävivät kruisailemassa jääkartingradalla. Karting-pistettä pyörittävät yrittäjäpariskunta Mikko ja Kati Almgren. He ovat kotoisin Pyhtäältä, mutta pakkaavat kimpsut ja kampsut sekä lapset autoon aina talven alussa, ja tulevat asumaan Tahkolle kolmeksi kuukaudeksi.

– Olimme itse täällä lomalla 3,5 vuotta sitten, ja silloin tuumasimme, että tähän jäälle tulemme muuten pitämään jääkartingia. Ostimme täältä mökin ja unelma on nyt toteutunut, Almgrenit kertovat.

Sekä Almgrenit, Vuoriset että Oljakka kehaisevat Tahkon kompaktia kokoa ja sopivaa etäisyyttä etelästä tullessa. Ei tarvitse ajaa Lappiin asti, löytääkseen talvisen lomakohteen. Oljakka sanoo, että Tahkon palvelut riittävät hyvin lapsiperheen lomalle.

– Tahko on kehittynyt hyvään suuntaan näiden vuosien aikana. Nyt täällä on vielä enemmän tarjolla kaikille kaikkea, Mikko Almgren pohtii Tahkon kehitystä menneinä vuosina.

Tahkosafarien yrittäjä Arto Jauhiainen uskoo, että sähköavusteisen läskipyörät ohittavat parin vuoden sisään moottorikelkat yrityksen päätulonlähteenä.

E-Fatbiket ovat olleet yrityksellä vuokrattavissa nyt muutaman talven. Ne tuovat rahaa nimenomaan talvella.

– Nykyään ihmiset eivät enää lähde umpihankeen, vaan ulkoilemaan halutaan valmiille reitille. Se vaatii yleensä välineen, ja pyörä on tullut suosituksi vaihtoehdoksi. Varsinkin nuoret hakevat välillä muutakin kuin murtomaahiihtoa.

Lumikenkien suosio on kotimaisten matkailijoiden keskuudessa hieman hiipunut, ja tilalle ovat tulleet läskipyörät.

Tahkosafarit ylläpitää toistaiseksi Tahkon ainutta vain pyörille suunnattua talvireittiä. Lisäpituutta saa poikkeamalla metsäautoteille. Hyvä reitistö on kaiken a ja o oikeastaan mille tahansa kulkutavalle.

– Ihmiset haluavat luontoelämyksiä ja päästä oikeasti keskelle luontoa. Siksi reitti on tärkeä. Uskon, että tulevaisuudessa ladut tulevat olemaan monikäyttöreittejä, sillä hiihdon rinnalle nousevat nämä uudet liikkumistavat.

Jauhiainen povaa sähköavusteisen luontoliikkumisen lisääntyvän tulevaisuudessa.

– Pyörä on ensimmäisen aallon väline. Seuraavaksi tulevat esimerkiksi sähkötelapotkulaudat. Haaveissa on saada uusia välineitä meillekin, mutta ajankohta riippuu siitä, miten ne vielä kehittyvät maailmalla.