Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimakas tuuli vaikeuttaa sähkövikojen korjausta – sähköttömiä talouksia oli vielä reilusti yli tuhat alkuillasta Pohjois-Savossa

Sähköttömien asiakkaiden määrä saatiin lauantaina typistettyä alle 300 asiakkaaseen Savon Voima verkon alueella Liisa-myrskyn jäljiltä. Lauantaina kello 17 aikaan sähköttömiä talouksia oli enää alle 300. Enimmillään sähköttä oli yli 30 000 asiakasta torstaina.

Lauantaina alkuillasta sähkökatkojen määrä lähti kuitenkin nousuun, ja illan aikana sähköttä on ollut hieman yli 2 000 kotitaloutta Savon Voiman alueella, pääasiassa Pohjois-Savon maakunnan eteläosissa.

Lauantai-illalle on ennustettu voimistuvaa tuulta, joka voi olla puuskissa 15–18 metriä sekunnissa. Lisäksi odotettavissa on märkää lumisadetta, joka on herkkää tarttumaan puihin ja aiheuttamaan lisää katkoja.

Hankalimmat vikapaikat Liisa-myrskyn jäljiltä sijaitsivat Nilakan, Konneveden, Iisveden ja Vesannon Ahvenisen ranta-alueilla. Yksittäisissä saarikohteissa sähköjen palauttaminen voi viedä koko viikonlopun. Perjantaina vikoja korjasi 150 työntekijää.

Juttua päivitetty lauantaina 21.11. uusilla sähkökatkoilla.