IL: Iivo Niskanen puolustaa maksullisia ensilumenlatuja – "Edelleen hiihto on hyvin halpa harrastus verrattuna jääkiekkoiluun"

Iivo Niskanen. Outi Poikonen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopiolainen maastohiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen puolustaa Iltalehden haastattelussa maksullisia ensilumenlatuja. Lehden mukaan hiihtoporukan veri on kiehunut, kun esimerkiksi Muonion Olos-tunturilla tykkilumiladun maksut korotettiin kesken kauden kahdestakymmenestä neljäänkymmeneen euroon ja kausikortit sadasta kahteensataan euroon.

– Se on palvelu, josta pitää olla valmis maksamaan. Ei tätä asiaa kannata ajatella liian kielteisesti, Niskanen sanoo lehden haastattelussa.

Vieremäläislähtöinen hiihtäjä on harjoitellut viimeiset viikot Suomen kalleimmilla laduilla. Ensin pari viikkoa Oloksella ja tämän viikon Vuokatissa. Mestari muistuttaa lehdessä, että ensilumenladut tehdään kovalla rahalla loka-marraskuussa.

– Edelleen hiihto on hyvin halpa harrastus verrattuna jääkiekkoiluun. Meillä lajia pystyy yhä tekemään ilmaiseksi. Jos ajatellaan 200 euron kausikorttia, niin se vastaa puolikasta suksiparia, Niskanen sanoo.

Myös Kuopissa ensilumenlatu on maksullinen. Kausikortti ilman alennuksia Puijon ensilumenladulle maksaa 45 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut